1 milliárd dollárra perlik Ronaldót, amiért a világ legnagyobb kriptotőzsdéjét népszerűsítette
1 milliárd dollárra perlik Ronaldót, amiért a világ legnagyobb kriptotőzsdéjét népszerűsítette

Youtube/Binance

2023. 11. 30.
Cristiano Ronaldo világklasszis labdarúgó az Egyesült Államokban csoportos perrel néz szembe, amiért a Binance-t, a világ legnagyobb kriptovaluta-tőzsdéjét népszerűsítette, de sokan nagyot buktak az üzleten.

CSAK EGYÜTT TUDJUK FOLYTATNI! Az elmúlt évben a Hetek minden korábbinál élesebben állt ki az igazság mellett: legyen szó a keresztény értékek védelméről, vagy az Izrael melletti kiállásról. Fizessen elő Ön is, hogy jövőre is folytatni tudjuk ezt a munkát: hetek.hu/elofizetes

A felperesek azt állítják, hogy a Ronaldóval reklámozott üzleti jellegű promóció miatt veszteséges befektetéseket eszközöltek, és ezért kártérítést követelnek, amelynek összege meghaladja az 1 milliárd dollárt (átsázmolva kb. 350 milliárd forint). A felperesek azt állítják, hogy Ronaldo reklámja nyomán a Kajmán-szigeteken bejegyzett kriptotőzsdére befutó befektetői megkeresések száma 500 százalékot emelkedett.

A Binance még 2022 novemberében jelentette be Ronaldóval közösen az első "CR7" néven futó kollekcióját az ún. nem helyettesíthető zsetonokból, az NFT-kből, melyekkel a focista szavai szerint a szurkolókat jutalmazzák "a sokéves támogatásért" cserébe.

A partnerséget bejelentő videóban Ronaldo azt is mondta a leendő befektetőknek, hogy

"meg fogjuk változtatni az NFT-játékot, és a következő szintre visszük a futballt".

A kollekció legolcsóbb NFT-je 77 dollárba került, amikor 2022 novemberében forgalomba került - egy évvel később azonban már csak 1 dollár volt az értéke.

Az NFT-k olyan virtuális eszközök, amelyekkel lehet vásárolni és eladni, de csak digitálisan léteznek, és általában arra használják őket, hogy megjelöljék például egy képnek vagy videónak a tulajdonjogát az interneten.

A "CR7" név Ronaldo monogramjára és mezszámára utal, és korábban már számos terméken feltüntették - a cipőktől egészen a parfümökig bezárólag.

(BBC / Hetek)

Előfizetés

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!