Hivatalos: Cristiano Ronaldo visszatért Manchesterbe
A megállapodás szerint a portugál klasszis 2+1 éves szerződésért írt alá a manchesteriekkel
Hivatalos: Cristiano Ronaldo visszatért Manchesterbe

Forrás: Twitter/ Manchester United

2021. 08. 31.
A Manchester United a hivatalos oldalán jelentette be, hogy szerződtette a Juventustól az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldót, aki korábban 2003 és 2009 között már futballozott az MU-ban.

A múlt hét során még úgy tűnt, hogy a Manchester Cityhez fog szerződni a 36 éves portugál klasszis, de kiderült pénteken fordulatot vett Ronaldo sorsa, aki végül korábbi csapatával egyezett meg, ezt a megállapodást írták ma alá és jelentették be hivatalosan.

Amikor Ronaldo korábbi csapatánál bejelentkezett a Manchester United, a felek pár óra alatt mindenben megállapodtak egymással.

A megállapodás szerint Cristiano Ronaldo 2+1 éves szerződésért írt alá a manchesteriekkel, akik első körben 15 millió eurót fizetnek érte a Juventusnak, de ez bónuszokkal együtt ez az összeg 23 millió euróra nőhet.

A nyár folyamán Ronaldo nagy riválisa Lionel Messi is csapatot váltott, az argentín klasszis gyerekkori csapatát hagyta el érdekes körülmények között és igazolt a francia PSG-be.

Cristiano Ronaldo korábban 2003 és 2009 között légióskodott Manchester „vörös” felén, ahonnan 94 millió euró ellenében távozott a Real Madridhoz. Az portugál klasszis angliai évei során 292 tétmeccsen lépett pályára, melyeken 118 gólt szerzett és 69 gólpasszt adott. Háromszor lett Premier League-győztes, egy alkalommal pedig a Bajnokok Ligáját is megnyerte a klubbal. 2008-ban kiérdemelte az Aranylabdát az MU színeiben.

(hetek/Manchester United/Juventus)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!