hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Leleplezés: így ásta alá Trumpot a deep state
Árnyékügynökség
Leleplezés: így ásta alá Trumpot a deep state

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2023. 05. 24.
A legádázabb hollywoodi akciófilmekben sem láthattunk olyat, ami Amerikában 2016-ban megtörtént: politikai alapon indítottak szövetségi nyomozást a végül győztes elnökjelölttel, Donald Trumppal szemben. Az erről szóló Durham-jelentés ismét napirendre emelte az amerikai mélyállam ügyét.

Lehetetlen dolog, hogy az FBI egyszerű tévedésből csinálta, amit csinált – véli az amerikai politikai elemzők egy része. Tágabb kontextusba helyezve a nyomozóhatóság jelentésbe foglalt ténykedését, mi is ízelítőt kaphatunk abból, milyen az, amikor működésbe lép a deep state – de kezdjük először a nagy port kavaró irattal.

Most mindenkinek, aki előfizet a Hetek nyomtatott verziójára, online előfizetést is ajándékozunk, amivel már csütörtökönként olvasható a friss újság és a teljes archívum is elérhető! Részletek a Hetekben és a https://www.hetek.hu/elofizetes oldalon.

A John Durham különleges ügyész nevével jelzett 306 oldalas dokumentum kristálytisztán megállapítja, hogy 2016-ban a Szövetségi Nyomozó Irodának – vagy ismertebb nevén az FBI-nak – az Egyesült Államok akkor hatályos jogszabályai alapján nem volt törvényes alapja arra, hogy nyomozást indítson Donald Trump akkori republikánus elnökjelölttel szemben az Oroszországgal való „összejátszás” gyanúja okán.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!