hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Mire lesz elég a magyar virtus a németországi EB-n?
CSAPATEGYSÉG, KÜZDÉS: CSAK ÍGY SIKERÜLTHET A KÖZÖS CÉL
Mire lesz elég a magyar virtus a németországi EB-n?

Fotó: MTI / Szigetvári Zsolt

2024. 06. 13.
Pénteken veszi kezdetét a németországi rendezésű labdarúgó-Európa-bajnokság. A 24 válogatottat felsorakoztató kontinensviadalon a Szoboszlai Dominik vezette magyar válogatott is ott lesz. A magyar csapatkapitány bizakodva néz a torna elé, ahol akár meglepetést is okozhatunk.

A magyar válogatott rendkívül sikeres selejtezősorozaton van túl, hiszen csoportelsőként, veretlenül kvalifikálta magát a kontinensviadalra, sőt egészen a múlt heti írek elleni vereségig 2022 szeptembere óta nem talált legyőzőre Marco Rossi csapata. A magyar nemzeti 11 eddigi legjobb Eb-szereplése az 1964-es bronz­érem volt, míg 2016-ban a nyolcaddöntőig jutottak el a mieink. Legutóbb nem jött össze a továbblépés a csoportból, igaz, akkor a németekkel, a franciákkal és a portugálokkal került egy kvartettbe Marco Rossi együttese.

A mieink ezúttal is játszanak majd a németekkel, a házigazda mellett Svájc és Skócia szerepel az A jelű négyesben. Rossi csapata két csoportmérkőzést a negyedik legnagyobb befogadóképességű stuttgarti arénában játszik és egyet a második legkisebb kölni stadionban. A nyitómeccsnek a müncheni Allianz Aréna ad otthont, a döntőt pedig a fővárosban, az Olimpiai Stadionban játsszák.

Szoboszlai és Rossi is bizakodó

A magyar válogatott csapatkapitánya azt a célt tűzte ki maga és a csapat elé, hogy a 2016-os franciaországi Eb-szereplést túlszárnyalják. Úgy gondolja, hogy az Európa-bajnokságon ki kell használnunk az erősségeinket, a kiváló csapategységet és a küzdőszellemet, ez lehet talán a kulcs a sikeres szerepléshez.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!