hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A szentek tábora - Jean Raspail látomása Európa bukásáról

Egy francia író 45 évvel ezelőtt döbbenetes regényt írt arról, hogyan fogja egymillió bevándorló romba dönteni a nyugati civilizációt. A művet már a korában is óriási felháborodás kísérte, holott üzenete ma még aktuálisabb, mint valaha.

Jean Raspail francia író és felfedező 1973-ban vetette papírra vízióját az európai civilizáció majdani pusztulásáról. Raspail épp a Földközi-tenger partján időzött, amikor hirtelen megrohanta egy látomás egy Európa felé közeledő bevándorlókról. Minden előzetes tervezés és jegyzetek nélkül, szerinte „különös”, de egyben „magától értetődő” módon „folyt ki” belőle a mű.

Egymillióan útban Nyugatra

A disztópikus regényben egymillió migráns indul útnak Kalkutta nyomornegyedeiből az ígéret földje, a Nyugat felé. A harmadik világ nincstelenjeiből verbuválódott „haderő” száz hajóra zsúfolódik fel. A heteken keresztül tartó, lassú tengeri út során a flottilla fegyverek nélkül is képes felőrölni a bűntudatos és identitási krízisben levő Európa minden ellenállását, hogy az végül önként ossza meg földjeit és javait velük.

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetéssel vagy belépéssel tudja elérni.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!