hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A tudomány vagy a hit győzi le a halált?
Verseny a járvány utáni spirituális befolyásért
A tudomány vagy a hit győzi le a halált?

Forrás: Hetek-grafika

2020. 04. 29.
Három szinten „kell küzdenünk a Covid-19-járvány ellen: fizikai, mentális és spirituális szinten” – írta április elején megjelent cikkében az elmúlt évtizedek egyik legünnepeltebb „segíts magadon” guruja, Deepak Chopra, aki szerint érthető, hogy a járvány első szakaszában az orvosi védekezés kapta a legnagyobb hangsúlyt. „Eljött azonban az idő, hogy a lelkünkkel és a szellemünkkel is foglalkozzunk” – sürgeti Chopra. Természetesen szerinte a lelkünket

beárnyékoló stresszhatásokkal szemben a „meditáció, a jóga és a relaxációs technikák kínálják a legjobb választ”. Nyilván, hiszen a szerző ezekről írt eddig megjelent 89 könyvének túlnyomó többségében.

A járvány azonban új kihívásokkal is jár, amelyre már a szokásos önsegélyező technikák nem adnak megoldást, véli Chopra. Naponta szembesülünk azzal, hogy a „halál jelen van a környezetünkben … a szervezett vallások hanyatlásával párhuzamosan sok millió ember szembesül azzal, hogy lelkében is betegség lappang, nevezzük azt bárminek: a létezéstől való félelemnek, céltalanságnak vagy lelki gyötrelemnek.”

A szerző szerint nem szükséges ezekre a vallásban keresni a választ, mert azok már ott rejlenek mindannyiunkban, csak fel kell fedeznünk őket. Chopra azt sürgeti, hogy találjuk meg önmagunkban azt, akik „Vagyunk”, akkor felfedezzük a belső békét és örömöt. Miközben a Bibliában Isten a „Vagyok”, a „metahumanizmus” ezt az ember elválaszthatatlan részeként tekinti. „A meditáció semmi más, mint csendben önmagaddal lenni, engedve azt, hogy a tudatod egy olyan helyre szálljon, ahol örök béke és öröm honol. Így tudod megismerni az örök igazságot és magadévá tenni azt”.

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!