hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A tudomány vagy a hit győzi le a halált?
Verseny a járvány utáni spirituális befolyásért
A tudomány vagy a hit győzi le a halált?

Forrás: Hetek-grafika

2020. 04. 29.
Három szinten „kell küzdenünk a Covid-19-járvány ellen: fizikai, mentális és spirituális szinten” – írta április elején megjelent cikkében az elmúlt évtizedek egyik legünnepeltebb „segíts magadon” guruja, Deepak Chopra, aki szerint érthető, hogy a járvány első szakaszában az orvosi védekezés kapta a legnagyobb hangsúlyt. „Eljött azonban az idő, hogy a lelkünkkel és a szellemünkkel is foglalkozzunk” – sürgeti Chopra. Természetesen szerinte a lelkünket

beárnyékoló stresszhatásokkal szemben a „meditáció, a jóga és a relaxációs technikák kínálják a legjobb választ”. Nyilván, hiszen a szerző ezekről írt eddig megjelent 89 könyvének túlnyomó többségében.

A járvány azonban új kihívásokkal is jár, amelyre már a szokásos önsegélyező technikák nem adnak megoldást, véli Chopra. Naponta szembesülünk azzal, hogy a „halál jelen van a környezetünkben … a szervezett vallások hanyatlásával párhuzamosan sok millió ember szembesül azzal, hogy lelkében is betegség lappang, nevezzük azt bárminek: a létezéstől való félelemnek, céltalanságnak vagy lelki gyötrelemnek.”

A szerző szerint nem szükséges ezekre a vallásban keresni a választ, mert azok már ott rejlenek mindannyiunkban, csak fel kell fedeznünk őket. Chopra azt sürgeti, hogy találjuk meg önmagunkban azt, akik „Vagyunk”, akkor felfedezzük a belső békét és örömöt. Miközben a Bibliában Isten a „Vagyok”, a „metahumanizmus” ezt az ember elválaszthatatlan részeként tekinti. „A meditáció semmi más, mint csendben önmagaddal lenni, engedve azt, hogy a tudatod egy olyan helyre szálljon, ahol örök béke és öröm honol. Így tudod megismerni az örök igazságot és magadévá tenni azt”.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!