"Milyen világ már ez?" Amerika legnevesebb ateistája besokallt a demokratáktól, inkább Trumpra szavaz
David Silverman életében először a republikánusokra fog szavazni, annyira megváltozott a baloldal
"Milyen világ már ez?" Amerika legnevesebb ateistája besokallt a demokratáktól, inkább Trumpra szavaz

Forrás: Youtube/David Silverman

2020. 08. 13.
David Silverman kijelentette, annyira zavarja a demokrata párt radikális balratolódása, és a libertárius alapelvek „legyalulása”, hogy még arra az eddig elképzelhetetlen döntésre is hajlandó, hogy Donald Trumpra szavazzon a novemberi elnökválasztáson. Döntésével nincs egyedül, egyre többek számára emészthetetlen a párt "szélsőséges" irányvonala. 

A prominens ateista baloldali szimpátiájába az utolsó szöget Kamala Harris demokrata alelnökjelölti kinevezése verte. A Harris által képviselt ideológiákról és politikai irányvonalakról a Hetek pénteken megjelenő lapszámában bővebben is olvashat.

"Most már komolyan azon gondolkodom, hogy pirosra szavazok. Régebben azt mondogattam ’annyira kék vagyok, hogy vörösre festem az eget’. Nos, én nem változtam. A baloldal viszont igen”

 

- nyilatkozta Silverman Biden bejelentése után. 

Silverman 2010 és 2018 között elnöke volt az amerikai ateisták csoportnak, és olyan könyvek fűződnek a nevéhez mint az „Én az ateista” és az „Istennel harcolva”. Számos szókimondó ateista, karácsonyellenes kampány is fűződik a nevéhez. 

Mindebből kifolyólag, az hogy egyáltalán eszébe jut republikánus oldalra szavazni, nem hogy Trumpra, felettébb meglepő. A Baylor Egyetemi egy 2017-es vallásos szavazói trendeket vizsgáló tanulmánya szerint „ateisták majdnem egyáltalán nem szavaztak Trumpra” 2016-ban.

A prominens ateista közszereplő azonban nincs egyedül a demokrata párt balratolódásával kapcsolatos aggodalmaival. Az Ateisták a Szabadságért szervezet alapítója, Michael Trollan egyetértését fejezte ki Silverman álláspontjával kapcsolatban.

"Ha értékeled a megfelelő eljárási módot, a szólásszabadságot, a bőrszín vagy nemi alapú megkülönböztetés ellen vagy, és kiállsz az egyéni jogokért, … a szélsőbal (és az önelégült baloldal) rémisztőnek kell, hogy tűnjön a számodra”

 

Silverman erre lelkesen helyeselt, rámutatva a baloldal radikalizálódásának mutatóira: a rendőrség támogatásának megvonása egy meghatározhatatlan „rendszerszintű rasszizmus” lebontása érdekében, a tudományos módszertan fehérnek titulálása, és a tétel, hogy minden nőnek hinni kell. 

„Milyen világ már ez? Milyen baloldal?”

 

Trollan szerint „az idők drámai változáson mentek át az elmúlt 5 évben”, egy idei washingtoni konzervatív konferencián például a jelenlevők többsége szívesen fogadta őt, és ateista bódéját. 

Számos már twitterfelhasználó is egyetértését fejezte ki Silvermannal és Trollannal, kifejezve, hogy ők is átsorolnak a republikánus oldalra. 
A Hetek pénteken megjelenő számában többek között arról is olvashat, hogyan próbálják az evangéliumi keresztény szavazókat Trump oldaláról Biden oldalára átsorolni. 

(RT/Hetek)
 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!