hetilap

Hetek hetilap vásárlás

2019.09.26. (XXIII/39) Lapszám

Tartalom ajánló

Külföld

Kényszerházasság?

Megindultak a koalíciós tárgyalások Izraelben, és nagy kérdés, hogy Netanjahu nyit-e a baloldal felé, illetve hogy Rivlin elnök megpróbálja-e a rivális Gantzot helyzetbe hozni. A Likud külügyi igazgatóját, Eli Hazant kérdeztük.

Belföld

„Jól tudom, mi a főpolgármester dolga”

Két éve valószínűbbnek tartotta, hogy nem indul újra, ám Orbán Viktornak tavaly egy megállapodással sikerült rábeszélnie. De mi a garancia arra, hogy a kormány betartja a fővárossal kötött megállapodást? És hol van a Fidesz a főpolgármesteri kampányból? Hetek-interjú Tarlós Istvánnal.

Öröm nincs, csak kimerülés

10 gyerekből 9-nek nem öröm a tanulás – többek között ez derül ki abból a felmérésből, amelyben diákok ezreit kérdezték meg arról, milyen ma gyereknek lenni Magyarországon. A gyerekek minőségibb oktatást, használható tudást, és több beleszólást szeretnének az őket érintő döntésekbe.

Hit és értékek

Jezsuiták: a globalizmus élcsapata

A világ első globalistái a jezsuiták voltak, és közel fél évezredes céljaik Ferenc pápa megválasztása óta a megvalósulás küszöbére jutottak– állítják az amerikai Georgetown Egyetem által kiadott könyv katolikus szerzői.

HÁTTÉR

Greta élete és kora

Nem áll messze a 16 éves svéd klímaaktivista lány attól, hogy mesébe illő történetét filmvászonra vigyék. Az ENSZ klímakonferenciájáig és a TIME magazin címlapjáig jutó Asperger-szindrómás tinédzser elmúlt bő egy éve igazi sikersztori is lehetne. Csakhogy éppenséggel nem az.

Kevesebbet érdemlek, mint amit kaptam

A ’70-es években a régi Jugoszláviából Olaszországba úszott át, majd végül Amerikában kötött ki. Pincérként kezdte, majd fokozatosan jutott előre. Ő hozta az HBO-t Magyarországra, volt a UPC vezérigazgatója, most azonban saját borászatát kormányozza. Azt mondja, 100 évig szeretne élni, és legalább egy-két projektje még van hátra.

Az élethez kell a savanyú

Kóstelek, a moldvai csángó kistelepülés a Csíki-havasok szélén fekszik. Értékei újrafelfedezéséhez nagyban hozzájárultak azok a tanárok, akik elindították a magyar nyelvű oktatást és vele a hagyományőrzést.

KÁVÉSZÜNET

A halogatás művészete

A modern embernek annyi dolga van, hogy inkább nem csinál semmit. Lehetne ez a halogatók mottója. De nem az, legtöbben ugyanis úgy hiszik, ez egy adottság, amivel együtt kell élni, mások szerint viszont a történet nem ennyire fekete-fehér.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!