hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Kényszerházasság?
Egységkormány jöhet létre Izraelben

2019. 09. 26.
Megindultak a koalíciós tárgyalások Izraelben, és nagy kérdés, hogy Netanjahu nyit-e a baloldal felé, illetve hogy Rivlin elnök megpróbálja-e a rivális Gantzot helyzetbe hozni. A Likud külügyi igazgatóját, Eli Hazant kérdeztük.

Milyen választói akaratot tükröz a mostani patthelyzet?

– A Likud-szavazók egyetlen igazi szándéka az volt, hogy Netanjahut hatalomban tartsák. Ennek egyik fő motiváló ereje a Netanjahu ellen készülő bírósági eljárás is, ugyanis a rá szavazók erősen hisznek az ártatlanságában.

Most már elmondhatjuk, hogy a teljes jobboldali blokk, beleértve az ultraortodoxokat és a Naftali Bennették-féle Jaminát, támogatják a miniszterelnököt, és írásba is adták, hogy őt tekintik vezetőjüknek. Így már egy 55 mandátumos blokkal számolhatunk.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!