Zelenszkij volt tanácsadója szerint Moszkva hamar győzelmet arathat Ukrajna felett
Az ukrán haderőt nagyon sérülékenynek látja
Zelenszkij volt tanácsadója szerint Moszkva hamar győzelmet arathat Ukrajna felett

Illusztráció( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2023. 01. 23.
Zelenszkij elnöki hivatalának múlt héten lemondott tanácsadója egy Twitterre feltöltött videóban részletesen kifejti a véleményét a háború állásáról, és nyíltan megmondja, hogy szerinte nem túl jók az esélyeik arra, hogy győzzenek Moszkvával szemben.

Alekszej Aresztovics arra is utal a felvételen, hogy az ukrán vezetés immár elvesztette az irányítást a saját narratívája felett, és véleménye szerint haderejük nagyon sérülékeny, s emiatt hamar le lehet őket győzni.

De arra is kitért, hogy szerinte információs és pszichológiai támogatásra szorulnak az ukránok.

Alekszej Aresztovics volt az, aki nemrégiben úgy nyilatkozott az egyik dnyiprói épületet ért (januári) rakétatalálat kapcsán, hogy az eset hátterében valójában az áll, hogy az ukrán légvédelem kilőtte az egyik orosz rakétát. Botrányos nyilatkozata után többen lemondásra szólították fel Aresztovicsot, amit múlt kedden meg is tett.

(Twitter / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!