Német külügy: meg kell kezdeni az orosz energiaimport felszámolását
Így válaszolnának A BUCSÁBAN ÉS MÁS UKRAJNAI TELEPÜLÉSEKEN TAPASZTALT EMBERTELENSÉGEKRE
Német külügy: meg kell kezdeni az orosz energiaimport felszámolását

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2022. 04. 05.
Teljes mértékben meg kell szüntetni az Oroszországban kitermelt fosszilis energiahordozók importját az Európai Unióban, és ezt a folyamatot a szénnel kell elkezdeni - mondta a német külügyminiszter kedden Berlinben az Oroszországgal szemben tervezett újabb szankciós csomaggal kapcsolatban.

Annalena Baerbock az Ukrajna elleni orosz agresszió következményeitől sújtott Moldova javára rendezett nemzetközi támogatói konferencia után tartott tájékoztatón kérdésre válaszolva elmondta: Németország a világ legfejlettebb ipari államait összefogó G7 csoport soros elnökeként, valamint Franciaország az EU Tanácsának soros elnökeként egyetért abban, hogy

a Bucsában és más ukrajnai településeken tapasztalt "embertelenségekre" és orosz "háborús bűncselekményekre" azt a választ kell adni, hogy az EU megkezdi az oroszországi energiahordozók importjának leállítását, méghozzá a szénnel kezdve, a kőolajjal folytatva és a földgázzal befejezve.

A polgári lakosság elleni vérengzésekre válaszul Németország azt is megvizsgálja, hogy olyan fegyverrendszerekkel is segítse az orosz támadás elleni védekezést, amilyeneket eddig még nem küldött Ukrajnának - mondta Annalena Baerbock.

(hetek/MTI)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!