The Washington Times: Amikor Biden Putyint démonizálja az infláció miatt, a saját impotenciájáról tesz tanúbizonyságot
Keményen beleszállt az elnökbe a neves napilap
The Washington Times: Amikor Biden Putyint démonizálja az infláció miatt, a saját impotenciájáról tesz tanúbizonyságot

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2022. 05. 13.
Súlyos hiba Joe Biden amerikai elnök részéről az a stratégia, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnököt okolja az amerikai vágtató inflációért és az emelkedő üzemanyagárakért, mivel a felelősség áthárítása nem menti fel Biden elnököt és a Demokrata Párt politikusait a probléma megoldásának felelőssége alól - írta a The Washington Times csütörtökön.

Most minden előfizetőnknek adunk! Fizessen elő a Hetek nyomtatott vagy online hetilapra a régi áron május 31-ig és spóroljon velünk. Részletek a hetilapban és a https://www.hetek.hu/elofizetes oldalon.

Jeff Mordock, a jobboldali-konzervatív amerikai napilap fehér házi tudósítója szerint fél évvel a novemberi félidős választások előtt az amerikai elnök abban bízik: a választók "vevők lesznek" arra, hogy inkább Vlagyimir Putyint hibáztassák, ne pedig Joe Bident a "csillagászati magasságokba" emelkedő amerikai benzin- és élelmiszerárak miatt. A napilap szerint Biden elnök már az Ukrajna elleni orosz támadás február 24-i megindítását megelőzően - és azóta is - "Putyin árfelhajtásának" nevezi az inflációt.

"Amikor Putyint démonizálja, Biden elnök a saját impotenciájáról tesz tanúbizonyságot az emelkedő fogyasztói árak letörésével kapcsolatban"

- idézte a lap Robert Rowland szakértőt, aki a Kansasi Egyetemen oktat. Az Egyesült Államok hivatalban lévő elnöke szerdán elismerte, hogy az infláció szintje "elfogadhatatlanul magas". 

A washingtoni szövetségi munkaügyi minisztérium legutóbbi jelentése szerint az amerikai fogyasztói árak emelkedése áprilisban is folytatódott, és Bidenelnök szerdán kijelentette, hogy ennek megállítása lesz "legfontosabb gazdasági prioritása".

A Fehér Ház vezetője szintén az orosz elnökre hárította az infláció miatti felelősséget, amikor szerdán Illinois államban egy családi gazdaságban tett látogatást.

"Az Egyesült Államok kétfrontos háborút vív. Itthon az inflációval és az emelkedő árakkal küzdünk. Ukrajnában pedig az ukránoknak segítünk megvédeni demokráciájukat és táplálni az éhezőket, akik az orosz atrocitások miatt nem jutnak élelemhez" - jelentette ki Illinois-ban Biden. Úgy vélekedett, hogy

"az amerikai farmerek nagyon is jól értik, hogy a háború kulcsfontosságú élelmiszerforrásokat vágott el".

A szövetségi munkaügyi minisztérium szerint a fogyasztói árindex (CPI), amely az amerikai infláció egyik legfontosabb mérőszáma, márciusban 8,5 százalékkal, áprilisban pedig további 8,3 százalékkal emelkedett az egy évvel korábbi adatokhoz képest, ráadásul utóbbi magasabb volt, mint az amerikai tőzsdei szakértők által előre jelzett 8,1 százalék.

Már a CNN-en is Bident kritizálják

Ahogy arról a Hetek is beszámolt, a héten már a liberális CNN-en is keményen kritizálták az elnököt. A csatorna egyik vezető politikai elemzője - aki korábban Nixon, Ford, Reagan és Clinton tanácsadójaként is dolgozott - úgy fogalmazott:

"2024-ben választások lesznek, amikor nagyon is elképzelhető, hogy Donald Trump és Joe Biden mérkőzik meg egymással. Ha közülük valaki elnyeri az elnöki posztot, akkor ő a 80. életévét betöltve fogja irányítani az országot. 

"Soha nem láttunk még ilyet. Őszintén szólva azt gondolom, hogy ez valós kockázatot jelent"

- tette hozzá David Gergen.

Az elemző - aki most töltötte be 80. életévét - kifejtette, hogy ebben az életkorban már az "emberek ítélőképessége nem olyan tiszta, mint korábban volt (.) és nem tudjuk, hová fajulhatnak a dolgok, ha valakit ilyen sebezhetőségekkel ültetnek be abba az irodába, és négy évet adnak neki." 

(Hetek / MTI)

Hetek

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!