Visszamenőleg is megfizettetik a "többletfogyasztást" az emberekkel?
A kormányzati közlemény megfogalmazása ezt sejteti
Visszamenőleg is megfizettetik a "többletfogyasztást" az emberekkel?

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2022. 07. 15.
Több lap is azt írja, hogy a kormányzati közlemény egy mondata arra enged következtetni, hogy hiába csak most lett bejelentve a rezsicsökkentéssel kapcsolatos változás, azok számára, akik az átlagon felül fogyasztottak a korábbi időszakban, szintén fizetniük kell. 

Rengeteg ember nézegeti most a számláit, hogy vajon mennyi a havi fogyasztása, és ha szükséges - hol tudna takarékoskodni, spórolni azon. Nyilván senki sem szeretné kifizetni az átlagon felüli fogyasztás miatt a többszörös piaci árakat, ám úgy tűnik a kormány közleménye alapján, hogy hiába változtatnak most sokan radikálisan a fogyasztási szokásaikon - bizonyos szempontból az eddigi fogyasztásuk után is fizetniük kell az extrát. 

A közleményben a következő mondat szerepel: 

„Az új szabály augusztus 1-től lép életbe, ezt követően is az előzőleg megállapított éves átlagfogyasztásra lesznek kiállítva a számlák.”

E szerint az érkező számlákat a korábbi fogyasztás alapján kell kifizetni. Egy olyan időszak után, amikor még mindenki abban a tudatban használta az áramot és gázt, hogy annak egészére a csökkentett rezsiár vonatkozik. 

Éves szinten a számlafordulókor ez nagyon kellemetlen meglepetést okozhat sokaknak. 

Az még kérdés, hogy a kormány a részletszabályozások kidolgozásakor az ilyen igazságtalan anomáliákat ki fogja-e szűrni, vagy sem. 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!