Videó: pánikba esett tömeg próbált kijutni egy sanghaji Ikeából, miután elkezdték lezárni a helyet a Covid miatt
A rendfenntartók alig bírták feltartóztatni az embereket
Videó: pánikba esett tömeg próbált kijutni egy sanghaji Ikeából, miután elkezdték lezárni a helyet a Covid miatt

Forrás: Youtube/South China Morning Post

2022. 08. 16.
Pánikba esett vásárlók tömege próbált fejvesztve kimenekülni egy sanghaji Ikeából még szombaton. A város egészségügyi hatósága ugyanis elrendelte az épület lezárását arra hivatkozva, hogy egy Covid-fertőzöttel kapcsolatba került személy is felkereste az üzletet.

A közösségi médiában több videó is bemutatja, ahogy a vásárlók kiabálnak és lökdösik egymást, hogy megpróbáljanak valahogy kijutni az épületből, mielőtt még az ajtók bezárulnának.

Egy vasárnapi sajtótájékoztatón Zhao Dandan, a Sanghaji Egészségügyi Bizottság igazgatóhelyettese azt mondta, hogy az üzlet és az érintett terület két napra speciális ellenőrzés alá került.

Ez azt jelenti, hogy az érintett területen tartózkodó személyeknek két napos karanténba kell vonulnia egy erre a célra kialakított kormányzati létesítményben, majd pedig öt napra egészségügyi megfigyelés alá kerülnek.

Hétfőn a helyi egészségügy munkatársai összesen hat Covid-19 esetet jelentettek, amelyek közül öt tünetmentes volt.

(CNN/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!