Valódi Squid Game-et rendeznek az Egyesült Királyságban, de a kiesőknek nem kell meghalnia
Az óriási népszerűségnek örvendő Netflix sorozat a brit iskolákban már veszélyes divathullámot indított el
Valódi Squid Game-et rendeznek az Egyesült Királyságban, de a kiesőknek nem kell meghalnia

Illusztráció( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2021. 10. 26.
A Squid Game (magyarul 'Nyerd meg az életed') című, dél-koreai sorozat rövid idő alatt a Netflix legnézettebb sorozata lett. Olyannyira népszerű lett, hogy még kisiskolások is elkezdték utánozni. Most úgy tűnik, felnőtt játékot is megihletett a sorozat, ami a halálos kimenetelen kívül igyekszik minél több mindenben hasonlítani az eredetire.

A Squid Game című sorozatban a versenyzőknek pénzjutalomért gyakorlatilag gyermekjátékokat kell játszaniuk, a kiesők azonban az életükkel fizetnek. A játékokat bizarr, geometriai formákkal ellátott jelmezes figurák felügyelik. 

Az Egyesült Királyságban a sorozat kitörő sikere után úgy döntöttek, megrendezik a Squid Game Live rendezvényt, melyre a Netflixes eredetihez hasonlóan

önként lehet feliratkozni a fizikai és mentális kihívásokban bővölködő rejtélyes játékokra. 

A pénznyeremény ugyan nem éri el a sorozatban meghatározottat, de 500 fontot (kb 220 ezer forintos összeget) így is hazavihet a nyertes.

A játékokat az eredetihez hasonlóan itt is biztonsági stáb biztosítja majd, de az egyelőre még nem világos, maskaráik is megegyeznek-e majd a sorozatban megjelenőkkel. Az eseményeken színészek is részt vesznek majd, hogy hozzáadjanak a meglepetésfaktorhoz.

A sorozattól eltérően azonban természetesen nem végzik ki a kiesőket.

A játékokhoz való csatlakozáshoz orvosi alkalmassági papírt kell majd aláírni. A versenyzők nem fogják tudni, pontosan milyen helyszínen is kerülnek megrendezésre a játékok, egy észak-angliai gyülekezőponton veszi majd fel őket egy busz, ami odaszállítja őket.

Max Fox kreatív igazgató így nyilatkozott:

„Szeretnénk megbizonyosodni arról, hogy az általunk kínált élmények biztonságosak, de legalább olyan lebilincselőek, mint a Netflix Squid Game-ben látott játékok.”

„Ez egy fájdalommentes élmény lesz. Nem lesz festékgolyó, fegyver vagy ehhez hasonló” - tette hozzá.

„Szeretnénk minél valósághűbbé tenni a versenyszámokat, sérülésveszély nélkül. Néhány játékunk még nem ismert, de kell, hogy legyen meglepetés és titokzatosság, hogy az emberek tényleg ne tudják, mire vállalkoznak.”

A Squid Game Live első fordulójára november 27-én kerül sor.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a sorozatban szereplő véres játékokat utánozni kezdték egyes iskolákban, illetve Párizsban megnyílt „Squid Game” pop-up (ideiglenes) bolt előtt is verekedés tört ki. Éppen ezért több iskola is kérleli a szülőket: ne engedjék gyermekeiknek megnézni a kegyetlen koreai Netflix-sorozatot.

(Indi100/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!