Durva égési sérülések: tovább szedi áldozatait a Squid Game
A Netflix-sorozathoz köthető trendek egyre több fiatalt juttatnak kórházba
Durva égési sérülések: tovább szedi áldozatait a Squid Game

Forrás: Netflix

2021. 11. 04.
Még mindig nem csillapodik a Netlix nagy vihart kavaró koreai sorozata, a Squid Game körüli felhajtás. Most egy kockázatos TikTok-trend miatt kerülnek fiatalok égési sérülésekkel a kórházba. 

Pár héttel azután, hogy több európai országban az iskolák kérlelték a szülőket, hogy ne engedjék a gyermekeiknek megnézni a sorozatot, mert elkezdik utánozni a látottakat - most egy új ennél ártalmatlanabbnak tűnő trend indult útjára a TikTokon, ám a balesetek száma egyre csak gyarapodik. 

A DailyMail ausztrál tudósítója ír arról, hogy az országban egyre több Squid Game-hez köthető baleset történik egy TikTokon terjedő trend miatt. Főként gyerekeket érik a súlyos égési sérülések, miután megpróbálták utánozni a sorozatban látható úgynevezett lépesmézes kihívást. 

Ennek a lényege az, hogy egy Koreában igencsak népszerű utcai cukorkába, ún. dalgonába egy mintát nyomnak a készítők. A történet értelmében ezt a mintát kell kivágni/kiszurkálni az édességből úgy, hogy az ne repedjen el.

Akinél ez mégis megtörténik, a sorozatban azt a személyt kivégzik. 

Nem veszélytelen elkészíteni

Az ausztrál gyermekek problémája nem az egymással szembeni erőszakból fakad, hanem a cukorka elkészítésének amúgy nem teljesen veszélytelen módszeréből. A dalgonát ugyanis szódabikarbónából, cukorból és vízből készítik, ezeket kell jó alaposan felforralni. 

A Hetek korábbi lapszámában részletesen írtunk az erőszakossága miatt kritizált koreai sorozatról, de itt olvashatnak arról is, hogy a valóságban is megrendezésre kerül egy erőszakmentes Squid Game az Egyesült Királyságban.

A DailyMail által publikált egyik történet szerint Sydneyben például egy 14 éves tinédzser ült neki dalgonát készíteni, hogy kipróbálja a sorozatban szereplő kihívást. A szülői felügyelet nélkül való sütés-főzés azonban drámai véget ért, mert a keveréket a gyerek egy olyan pohárban melegítette, ami a mikróból kivéve szétrobbant a kezében.

Ennek hatására a cukros lé beterítette a testét, csaknem a csontjáig beleégett a lábába, a legtöbb helyen harmadfokú égési sérüléseket szenvedett. 

A lap úgy tudja, csak Sydneyben az elmúlt pár napban másik két gyerek is hasonlóan járt. Ausztráliát tekintve még többen vannak, miközben a TikTokon közkedvelt trend mindenféle formában elkészíteni a Squid Game-ből ismert édességet. 

(DailyMail)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!