Újabb, immár félreérthetetlen fotó jelent meg az "integető" ózdi jobbikosról
A náci karlendítés ténye ezúttal egyértelműnek és kimagyarázhatatlannak tűnik
Újabb, immár félreérthetetlen fotó jelent meg az "integető" ózdi jobbikosról

Forrás: NapHíre.hu

2021. 10. 04.
Farkas Péter Barnabás ózdi jobbikos alpolgármesterről az elmúlt hetekben karlendítéses fotók láttak napvilágot, melyek nyomán hatalmas vita kerekedett az ellenzéki oldalon, vajon tényleg náci mozdulatról, vagy csupán ártatlan integetésről volt-e szó. A férfiről nyilvánosságra kerülő legfrissebb fotó azonban egyértelműen eldönteni látszik a vitát. 

Az ominózus felvételeket, melyek 2008-ban egy lengyelországi holokauszt múzeum előtt készültek, az atv.hu hozta nyilvánosságra. A fotókon jól látszik, ahogy Farkas megtévesztésig náci karlendítéshez hasonló módon magasba emeli a kezét a helyszínen.

Az ózdi alpolgármester az ellenzéki összefogás jelöltjeként indult Borsod-Abaúj-Zemplén 3. választókerületben, de az első fordulóban végül alulmaradt a Párbeszéd által indított Kiss Sándorral szemben.

atv
Forrás:atv.hu

A fotók nyilvánosságra kerülése után Farkas elismerte, hogy ő szerepel a felvételeken, azonban az atv.hu-nak adott nyilatkozatában aljas rágalomnak nevezte, hogy náci karlendítés szerepelne a felvételeken. Határozottan leszögezte, hogy

pillanatfelvétel készült "integető mozdulatáról", amivel állítólag csoportképhez invitálta a delegáció többi tagját.

Az ellenzék vegyesen reagált a hírre: a Momentum, az MSZP, Karácsony Gergely és az LMP megvonta a támogatást Farkastól. Jakab Péter, a Jobbik elnöke viszont világossá tette, továbbra is támogatja ózdi alpolgármestert, mivel neki van esélye legyőzni a Fidesz jelöltjét. Dobrev Klára, a DK jelöltje szintén úgy döntött, elhiszi az integetéses magyarázatot.

A napokban a NapHíre.hu birtokába jutott azonban egy újabb fotó, melyen már tagadhatatlannak tűnik a náci karlendítés ténye. 

A telex információi szerint a kiránduláson részt vett Ózd volt jobbikos alpolgármestere, Fidrus Péter is, aki  a hozzájuk eljutott felvételek tanúsága szerint szintén kellemetlen pózt vett fel a múzeum előtt, katját magasba emelve és látszólag Hitler-bajuszt imitálva. A férfi korábban erős kritikával illette Farkast az "integetős" fotókért, mondván: 

"az a városvezető, aki egy hivatalos delegáció élén, egy Holocaust kiállításon ”Heil Hitler!„ tisztelgésre lendíti a karját, az nem való a testületbe, megbukott a jó érzésű emberek előtt, s amíg a pozíciójában van, a város jó hírnevét sározza be"

(NapHíre/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!