Újabb Hertha-botrány: félrement üzenet miatt küldték el a korábbi német válogatott kapust
Jens Lehmanntól a "kvótafekete" kifejezés miatt köszönt el a klub
Újabb Hertha-botrány: félrement üzenet miatt küldték el a korábbi német válogatott kapust

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2021. 05. 05.
Az egykori legendás hálóőr véletlenül téves számra küldött "rasszista felhangú" üzenetet. A címzett, a színesbőrű egykori labdarúgó, Aogo élő műsorban számolt be a nem várt WhatsApp üzenetről. 

A Hertha BSC egyik szóvivője szerdán közölte, hogy felbontotta az 51 éves szakemberrel kötött tanácsadói szerződését. A 61-szeres válogatott egykori Arsenal és Dortmund játékos egy évvel ezelőtt Jürgen Klinsmann helyére érkezett a berlini klub felügyelő bizottságába.  

Képforrás: Instagram/DennisAogo
A bizonyos üzenet (Képforrás: Instagram/DennisAogo)

Hiába kért bocsánatot Lehmann

Az ügy előzménye, hogy a Sky televízió szakértőjeként dolgozó, 12-szeres német válogatott Dennis Aogo az Instagramon megosztott egy Whatsapp-üzenetet, amelyben Lehmann Aogóra utalva azt írta:

„Dennis a ti kvótafeketétek (Quotenschwarzer)?" 

Az üzenetet Lehmann vélhetően nem Aogo-nak tervezte elküldeni, ahogy erre a műsorban maga Aogo is utalt. Lehmann később a Twitteren bocsánatot kért az üzenet miatt, de a helyzetén ez már nem változtatott. Úgy tűnik a címzett nem bocsájtott meg ilyen könnyen, kedd este a Sky csatorna Bajnokok Ligája közvetítésének szakértője volt, és itt élő műsorban mutatta meg, milyen üzenetet kapott Lehmanntól. 

Dárdai is megszólalt az ügyben

A kiesés elől menekül Hertha BSC vezetőedzője Dárdai Pált egyből megtalálták az újságírók, aki a kérdésükre válaszolva elmondta:

"Nagyon jó, hogy ilyen gyorsan felléptek Jens Lehmann esetében. A klub vezetése nagyon következetes és pozitív"

- majd hozzátette, hogy a témába nem szeretne jobban belemenni, mivel a következő mérkőzésre szeretne koncentrálni.

„A Hertha BSC elhatárolódik a rasszizmus minden formájától, az ilyen kijelentések pedig egyáltalán nem felelnek meg azoknak az értékeknek, amelyekért klubunk kiáll és aktívan kampányol” – kommentálta a történteket Werner Gegenbauer, a Hertha elnöke. 

A Dárdai Pál vezetőedző által irányított Hertha BSC a Bundesligában a kiesés elkerüléséért küzd.

Rövid időn belül ez a második hasonló botrány a berlini klub környékén: április elején a Petry Zsoltot rúgta ki Hertha BSC, mert olyan interjú jelent meg vele, melyben Petry a klub hivatalos álláspontjától eltérő véleményt fogalmazott meg. A kapusedző azóta a Blikknek nyilatkozva elmondta, "Tisztára akarom mosni a nevem Németországban, ne tartsanak idegengyűlölőnek, sem homofóbnak. Szeretnék még itt dolgozni".

(Hetek/MTI)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!