Trump meglepetésre készül, Robert F. Kennedy lehet az alelnöke
A néhai elnök unokaöccse a republikánusok között is népszerű
Trump meglepetésre készül, Robert F. Kennedy lehet az alelnöke

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2024. 01. 30.
Donald Trump kampánystábjából tapogatóztak Robert F. Kennedynél arról, vajon indulna-e közösen a volt elnökkel - írja a New York Post értesülése alapján az atv.hu.

Mint arról mi is beszámoltunk, a néhai John F. Kennedy elnök unokaöccse, a szintén meggyilkolt Robert F. Kennedy egykori igazságügyminiszter fia tavaly ősszel bejelentette, hogy független jelöltként indul a novemberi elnökválasztáson.

A hír aggodalmat váltott ki Joe Biden kampánystábjában, mivel a felmérések szerint az ifjabb RFK inkább azokat a demokrata választókat szólítja meg, akik elégedetlenek a 81 éves Joe Biden újbóli indulásával kapcsolatban. 

Vannak ugyanakkor elemzések, amelyek szerint a republikánus táborban is népszerű a 70 éves, a politikán kívülről érkező jelölt. 

Most a New York Post Donald Trump stábjából azt tudta meg, hogy a volt elnök munkatársai felvették a kapcsolatot a független jelölttel, közvetlenül azután, hogy Kennedy bejelentette az indulását, azzal kapcsolatban, hogy vállalna-e alelnök jelöltséget Trump mellett. 

A lap információi szerint a megkeresés nem volt első körben eredményes, de inkább azért, mert még jóval a választási kampány kezdete előtt érkezett. 

„Bármi lehetséges, semmiképpen sem írnám le” – mondta a New York Postnak nyilatkozó forrás. 

Kennedy eredetileg azt tervezte, hogy mint családjából korábban mindenki, ő is demokrata színekben indul, de aztán végül a független jelöltség mellett döntött. Így nem kell megküzdenie Bidennel az előválasztáson, hanem a neve harmadik jelöltként szerepelhet a szavazócédulán. 

Ugyanakkor az ifjabb RFK a Kennedy-család fekete báránya, egyetlen rokona sem támogatja a jelöltségét, elsősorban amiatt, mert a Covid idején az oltásellenes kampány egyik leghangosabb szószólója volt. 

Mint arról beszámoltunk, Donald Trump a fölényes iowai és New Hampshire-i győzelmei miatt szinte biztosan a republikánusok elnökjelöltje lesz, az ellene folyó bírósági eljárások ellenére a választók és a párt összezárt mögötte.

A volt elnök nemrégiben egy televíziós interjúban azt mondta, hogy már tudja, ki lesz a jelöltje az induláshoz, de nem árulja még el. 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!