Transznemű tiniről készíti legújabb animációs filmjét a Pixar
Már el is kezdett a karakterhez "autentikus" szinkronhangot keresni
Transznemű tiniről készíti legújabb animációs filmjét a Pixar

Forrás: Youtube/Pixar

2021. 04. 23.
A Pixar tavaly mutatta be első LMBT+ karakterét az Előre című animációs filmjében, melynek egy nyíltan meleg színész kölcsönzött hangot. Most az animációs stúdió újabb határt döntene le transznemű tini karakter köré megálmodott új sorozatával, melyhez már keresi is a megfelelő transz szinkronhangot.

A Pixar nem sokat árult el a közelgő projektről, annyi azonban kiderül Twitteren közzétett casting-felhívásából, hogy

a film főszereplője Jess lesz, egy 14 éves transznemű lány, aki "együttérző, vicces, és mindig számíthatsz rá".

A közleményben az áll, hogy a szereplő hangjául, a studió olyan 12 és 17 év közötti színésznőt keres, aki "lelkes, nyitott, vicces és energikus", és "hitelesen képes ábrázolni egy 14 éves transznemű lányt".

A felhívást számos szervezethez eljuttatták, többek között az SF Trans March szervezethez is, kik megerősítették a dokumentum hitelességét. Többen reményüket fejezték ki, hogy a transznemű karakter hangja maga is transznemű lesz.

Az elmúlt időszakban számos területen felmerült az autentikusság kérdése, legyen az Hollywood, vagy éppen a versfordítás világa. 

Hank Azaria bocsánatot kért, amiért fehér színészként a Simpson család rajzfilmsorozat indiai karakterének, Apunak ő adta hangját harminc éven keresztül. A karaktert számos kritika érte, melyek szerint rasszista sztereotípiákat erősített. 

Az elismert holland szerző, Marieke Lucas Rijneveld, és később egy katalán fordító is kihátrált Amanda Gorman költészetének fordításából, miután kiadójukat bírálták, hogy olyan írót választott a feladatra, aki a költőnővel ellentétben nem nő, és nem fekete bőrű. Gorman a közelmúltban írt történelmet azzal, hogy előadta versét Joe Biden amerikai elnök beiktatási ceremóniáján.

(Yahoo/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!