Totális karantén: fémkordonokkal lépnek fel a Covid ellen, pánikvásárlás kezdődött Sanghajban
Elképesztő képsorok érkeznek Kínából
Totális karantén: fémkordonokkal lépnek fel a Covid ellen, pánikvásárlás kezdődött Sanghajban

Youtube/AW News

2022. 04. 25.
Önkéntesek és kormányzati dolgozók szombaton fémkordonokat emeltek Sanghaj több kerületében, hogy elzárják a kis utcákat és a lakóparkok bejáratait, miközben Kína megerősítette a szigorú „zéró-covid” intézkedéseket a lakosság egyre intenzívebb felháborodása, és élelmezési nehézségei ellenére.

A város pénzügyi negyedében, Pudongban a kordonokat több negyedben is felállítottak egy helyi önkormányzati rendelet alapján. Azon az épületek főbejáratait, ahol covidos eseteket találtak, lezárták, és csak a járványmegelőzési dolgozók közlekedhetnek ki-be egy kis nyíláson keresztül.

Pekingben a hatóságok tömeges tesztelést hirdettek meg Csaojang kerületben, ahol több mint hárommillióan élnek. A bejelentés

pánikvásárlási hullámot indított el vasárnap este.

Kína 21 796 új COVID-19 fertőzéses esetről számolt be vasárnap, amelyek túlnyomó többsége tünetmentes volt Sanghajban. Országszerte számos városban és tartományban bevezették a zárlat valamilyen változatát, hogy lassítsák a vírus terjedését.

A közösségi médiában számos videót tettek közzé a szombaton felállított új akadályokról, néhányan pedig dühüknek is hangot adtak az intézkedések miatt. 

Az egyik videón, amelyet az AP hírügynökség is hitelesített, a sanghaji Hszuhui negyedben egy épületből kilépő lakosok lebontották a bejáratuknál lévő hálós kerítés barikádját, és megkeresték azt a biztonsági őrt, akiről azt hitték, hogy az felállításáért felelős.

A város különösen szigorú, embertelen lezárása miatt sok lakosnak nehézségei támadtak az élelmiszerek beszerzésében. Mások a szigorú ellenőrzés miatt nem tudtak időben megfelelő orvosi ellátáshoz jutni.

(Time/Hetek)
 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!