Több ezer zsidó imádkozott a Fehér Ház előtt Izraelért
Több ezer zsidó imádkozott a Fehér Ház előtt Izraelért

Twitter/Avi Schwartz

2023. 11. 14.
A reggel folyamán több ezer zsidó imádkozott a washingtoni Fehér Ház előtt. A szervezők az esemény kezdete előtt közölék, hogy több mint 100 ezer résztvevőre számítanak, a pontos részvételi adatok azonban egyelőre nem ismertek.

Megjelent a Hetek Képbehozó magazinja, címe: „Keresztünk – Nyugaton a helyzet változó”. A kiadványban európai gyülekezetvezetők, meghurcolt keresztények, ismert bibliatanítók világítanak rá arra, hogyan változott meg a hívők megítélése nyugaton. A bookazine 4990 Ft helyett 3490 Ft a hetek.hu/konyvek oldalon.

A zsidó közösségek szerte az Egyesült Államokban buszokon és repülőgépeken küldtek csoportokat az eseményre, amelyen a tömeg az Izrael melletti kiállás jegyében tartott közös imát kora reggel, számolt be róla a Kann News.

A Kongresszus magas rangú tagjai, a Hamász által elrabolt túszok családjainak képviselői, valamint izraeli és amerikai művészek is felszólaltak az eseményen.

Mint a lap közölte, a zsidó közösség Izrael-párti nagygyűlést tartott, melyet az Egyesült Államok Nemzetbiztonsági Ügynöksége 1-es szintű biztonsági besorolású eseménynek minősített az összejövetellel kapcsolatos biztonsági kockázatok miatt. Ez a legmagasabb fokozat, és ilyen kategóriába sorolják rendszerint az évről évre megrendezett Super Bowlt is.

(Kann News / Twitter / Hetek)

Képbehozó

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!