Ez lehet Izrael gázai stratégiája öt pontban
A cél a Hamász uralmának tartós felszámolása
Ez lehet Izrael gázai stratégiája öt pontban

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2023. 10. 19.
A ynet izraeli hírportál felvázolta azokat a lépéseket, amelyeket Izrael várhatóan megtesz a Hamasz gázai uralmának teljes felszámolása céljából. Ezek a következők:

1️. Észak-Gáza elfoglalása a Hamász és az Iszlám Dzsihád katonai képességeinek felszámolása és a vezetésük kiiktatása érdekében.

2️. Pontos hírszerzéssel és célzott csapásokkal a Gáza déli részén lévő terrorista eszközök és vezetési pontok semlegesítése

3️. Erősen megerősített védelmi vonal, beleértve egy zárt katonai övezet (ún. puffer-zóna) létrehozása a gázai határ közelében.

4️. A háború után folytatni kell a célzott katonai műveleteket Gázában, hogy megakadályozzák a terrorista infrastruktúra újjáépítését és meghiúsítsák a jövőbeli terrorista terveket.

5️. Az IDF (az izraeli hadsereg) a háború után kivonul a Gázai övezetből. Cél a teljes és végleges demilitarizáció 5-10 éven belül, szoros együttműködésben az Egyesült Államokkal.
 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!