Svédország ügynökséget hoz létre a választási félretájékoztatás leküzdésére
Svédország ügynökséget hoz létre a választási félretájékoztatás leküzdésére

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2022. 01. 06.
Svédország január 1-jén hivatalosan is létrehozta a Svéd Pszichológiai Védelmi Ügynökséget, melynek segítségével le kívánnak számolni a választási félretájékoztatással. Az országban szeptember 11-én lesz az általános választás.

Az írás megmarad elnevezésű ünnepi előfizetői akciónkban a nyomtatott és online hetilap előfizetéssel a több mint száz nyeremény mellett EGY VADONATÚJ AUTÓT lehet nyerni. Részletek és a teljes nyereménylista itt: www.hetek.hu/elofizetes 

„Nyílt és demokratikus társadalmunkat, illetve szabad véleményünket fogjuk védeni azáltal, hogy azonosítjuk, kielemezzük és reagálunk a jogosulatlan befolyásra, illetve a félrevezető információkra, melyek Svédország vagy svéd érdekek ellen irányulnak” – áll az ügynökség honlapján.

A Védelmi Ügynökség ezen felül azt is közölte tevékenységéről, hogy „támogatást kínál majd ügynökségeknek, önkormányzatoknak, régióknak, vállalatoknak és szervezeteknek, továbbá hozzájárul a lakosság ellenálló képességének erősítéséhez”.

„A pszichológiai védelemnek kell azonosítania, kielemezni, illetve megakadályozni a jogosulatlan információs befolyást és egyéb félrevezető tájékoztatásokat, amelyek Svédország vagy svéd érdekek ellen irányulnak nemzeti és nemzetközi szinten egyaránt” - olvasható a weboldalon.

Értesülések szerint az ügynökség nem nevezett meg egyetlen olyan országot vagy szervezetet sem, amelyről úgy véli, hogy beavatkozna a közelgő választásokba.

(Hetek / The Hill)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!