hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Stockholm ma olyan, mint Kabul
– állítja a közbiztonság romlásáról a Svéd Demokraták képviselője
Stockholm ma olyan, mint Kabul

Fotó: Wikipédia

2020. 04. 14.
„Bármennyire szeretnének kiszorítani bennünket, már túl nagyok lettünk ehhez. A Brexit után pedig még tovább nőtt a támogatottságunk” – állítja a 42 éves Mattias Karlsson, a nemzeti konzervatív Svéd Demokraták frakcióvezetője és külügyi igazgatója.

Előadásában azt mondta, hogy száz év óta most először van reális lehetőség egy konzervatív kormány felállítására Svédországban. Több mint tíz éve kísérem figyelemmel pártjuk tevékenységét: eddig az egyre jobb választási eredményeik ellenére sem volt reális esélyük kormányra kerülni, mert minden párt összezárt Önökkel szemben. Mi változott most meg?


– Az alapvető változás az, hogy a Kereszténydemokraták pártja teljesen megváltoztatta a hozzáállását velünk kapcsolatban. Egyszerűen olyan nagyra nőttünk, hogy már nem tudnak figyelmen kívül hagyni bennünket. Látják azt is, hogy milyen ára van annak, ha kirekesztenek bennünket. Ebben az esetben ugyanis egy nagyon széles koalíciót kell összerakniuk, amelyben a kommunistáktól a neo­liberálisokig mindenki benne van. Egy ilyen torz koalíció pedig nem tetszik az embereknek.

Tehát nem Önök változtak meg?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!