Sorra mondanak fel az újságírók az Indexnél
A főszerkesztő kirúgása után több alapember is távozott
Sorra mondanak fel az újságírók az Indexnél

Fotó: Bődey János / Index

2020. 07. 23.
Miután az Indexet tulajdonló alapítvány elnöke, Bodolai László megvált a legolvasottabb hazai portál főszerkesztőjétől, Dull Szabolcstól - a lap több mint 80 munkatársa bejelentette, távozik az Indextől. 

Hetek óta áll a bál az Index körül, igazából rendkívül nehéz megfejteni, pontosan mi is történik a lap körül. Az újságírók és szerkesztők szerint a NER szeretné szisztematikusan gyengíteni és ellehetetleníteni az Indexet, míg a tulajdonosi, vezérigazgatói kör szerint viszont szükséges a megváltozott piaci helyzet (értsd. koronavírus járvány, csökkenő bevételek) miatt úgy stratégiát kidolgozni a lap jövőjét illetően. 

Úgy tűnik, a döntéshozók és a munkatársak olyannyira nem értik meg egymást, hogy a stáb egy belső tárgyaláson elhangzott javaslatok kiszivárogtatásával, majd nyilvános cikkekkel és az elhíresült függetlenségi barométer átállításával próbálták meg visszakozásra bírni Bodolaiékat. A "szabadságharcra" válaszul azonban részben bizalmatlansági okokból, de Bodolai megvált a főszerkesztő, Dull Szabolcstól. 

Másnap a szerkesztőségi értekezleten hiába próbálták meg visszavetetni Dullt a kollégák, így már aznap délután több vezető munkatárs is beadta felmondását. Köztük van Janecskó Kata, Dezső András, Szalai Bálint és Miklósi Gábor is. A 444 úgy tudja, rajtuk kívül többen is felkeresték felmondásukkal Bodolai irodáját. 

Bodolai az Index nyilvánosan közzétett követelésére reagálva annyit közölt, Dull Szabolcs visszavétele azért nem lehetséges, mert "olyan mély a bizalomvesztés iránta, vele szemben, hogy nem tudok vele semmilyen módon együtt dolgozni."

Frissítés: A pénteki napon a szerkesztőség több mint 80 munkatársa beadta felmondását a munkaadónál. Tájékoztatásuk szerint nem kívánnak a továbbiakban az indexnél dolgozni, már dolgoznak azon, hogy miként folytassák közösen a munkát egy másik platformon. 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!