Scott Morrison: a Sydney-be tervezett BLM-tömegtüntetés „visszataszító ötlet”
Az ausztrál miniszterelnök és a helyi rendőrfőnök mindent megtesznek, hogy megakadályozzák a demonstrációt
Scott Morrison: a Sydney-be tervezett BLM-tömegtüntetés „visszataszító ötlet”

Forrás: Shutterstock/Puzzlepix

2020. 07. 22.
Miközben Victoria és New South Wales a koronavírus második hullámával birkóznak, az ausztrál miniszterelnök, Scott Morrison „visszataszítónak” nevezte a Black Lives Matter szervezőinek döntését, hogy ennek ellenére megtartják a tüntetést. 

A menetre a tervek szerint július 28-án kerül sor Sydney központi üzleti negyedében kerül sor, és több, mint négyezer résztvevőt várnak. 

„Mi jogosítja fel őket arra, hogy kibújjanak a törvény alól? Szerintem ez feletébb visszataszító hozzáállás”

 

- jegyezte meg Morrison a döntéssel kapcsolatban. Az ausztrál miniszterelnök korábban is a BLM tüntetésektől való távolmaradásra buzdított tekintettel azok fertőzési kockázatára. 

A sydney-i BLM tüntetés egyik főszervezője, Paddy Gibson egy helyi televíziócsatornának elmondta, tüntetni legalább olyan biztonságos, mint ellátogatni a tengerpartra, a piacokra vagy bevásárlóközpontokba.

“Számos fertőzés történt bevásárlóközpontokban, mégsem zárták be egyiket sem”

 

- mutatott rá Gibson.

A szervezők bizonygatják, minden résztvevőt arra fognak buzdítani használjon kézfertőtlenítőt, viseljen maszkot és gyakorolja a távolságtartást. 

New South Wales rendőrparancsnoka, Mick Fuller szerint normális körülmények között a rendőrség természetesen biztosítana ilyen rendezvényeket, most azonban a Victoriából érkező hírek és az egészségügyi rendeletek fényében nem engedheti meg, hogy a felvonulásra sor kerüljön. 

“A Legfelsőbb Bíróságig is elmegyek, hogy megakadályozzam... Annyi más fórum áll rendelkezésre a kommunikációra, ahol az emberek  tiltakozhatnak”

 

- szögezte le a rendőrfőnök.

A Black Lives Matter mozgalom 2013-ban indult útjára, mikor a latino George Zimmermant megvádolták egy fekete floridai tinédzser, Trayvon Martin meggyilkolásával. Vezetői közül ketten marxistaként identifikálják magukat. Azóta számos demonstrációt szerveztek csoportjai, melyen gyakran zavargásokba, vandalizmusba és erőszakba torkollottak. Számos amerikai nagyváros rendőrsége képtelen megfékezni a George Floy rendőri brutalitást követő halála nyomán elszabadult erőszakot, a szervezet mégis úgy érzi, minden gond forrása a rendőrség úgynevezett „rendszerszintű” rasszizmusa, így legszívesebben megszüntetné azt. A rendőrmentes anarchia utópisztikus „idilljéről” azonban sorra derül ki, hogy a káosz és az erőszak táptalaja. 

A tüntetők tömegesen masíroznak az utcákon, míg például a vallásos embereket arra utasítják, vírusvédelmi okokból maradjanak otthon és közösségi módon ne gyakorolják hitüket.

(The Epoch Times)
 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!