„Sátáninak” nevezte a francia zászlót, kidobják az országból a radikális imámot
Mahjoub Mahjoubi hiába kért bocsánatot később „nyelvbotlásáért”
„Sátáninak” nevezte a francia zászlót, kidobják az országból a radikális imámot

Youtube/Le Parisien

2024. 02. 27.
Franciaország kiutasított egy "radikális" imámot, aki "elfogadhatatlan megjegyzéseket" tett az ország zászlajával kapcsolatban - közölte Gérald Darmanin belügyminiszter. Mahjoub Mahjoubi a francia zászlót "sátáninak" nevezte egy videóban, amely a hét elején terjedt el az interneten.

Mahjoub Mahjoubi, aki Tunéziából származik, de 38 évvel ezelőtt érkezett Franciaországba, a dél-franciaországi Bagnols-sur-Cèze kisváros Ettaouba mecsetjének imámja volt.

A hét elején letartóztatták, miután az interneten elterjedt egy videó, amelyen egy trikolóros zászlót "sátáninak" nevezett, és azt mondta, hogy annak "nincs értéke Allah előtt".

Bár nem utalt konkrét zászlóra, a videó alatti kommentek közül sokan feltételezték, hogy a francia zászlóra gondolt. Az imám  tagadja, hogy bármi rosszat tett volna, és azt mondta, hogy nem akart tiszteletlen lenni.

Az imám később azt mondta, hogy sajnálja, ha megbántást okozott, és azzal érvelt, hogy a zászlóval kapcsolatos megjegyzései

"nyelvbotlások" voltak.

Csütörtökön Darmanin az X-en kiposztolta, hogy kérte Mahjoub Mahjoubi kiutasításának elrendelését, és dicsérte a szigorú új bevándorlási törvényeket, amelyek megkönnyítik Franciaország számára a külföldi lakosok kitoloncolását.

(BBC/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!