Rebrov: izgalmas ajánlatokat kaptam
A saját és a Fradi jövőjéről kérdeztük a Fradi mesterét
Rebrov: izgalmas ajánlatokat kaptam

Fotó: Budai László

A Ferencváros labdarúgó-csapatának vezetőedzője többek között arról beszélt a Heteknek, hogy mi kell ahhoz, hogy a zöld-fehérek újra Bajnokok Ligája-szereplésről álmodozhassanak. 

„A mi sportszakmai és financiális hátterünkkel reális célkitűzés, hogy egy ötéves ciklusban 2-3 alkalommal is csoportkört játsszunk akár a BL-ben, akár az EL-ben vagy a Konferencia Ligában” – mondta el a közelmúltban Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója a Budapesti Corvinus Egyetem sportgazdaságtani konferenciáján. Szergej Rebrov, a Fradi vezetőedzője a Heteknek adott interjújában ennek kapcsán úgy nyilatkozott, hogy számára „rettentően fontos”, hogy ütőképes csapattal legyenek jelen Európában, akár az Európa Ligáról, akár a Bajnokok Ligájáról van szó. „Ahhoz azonban, hogy újra álmodozni lehessen ezekről, a következő fél évben a magyar bajnokságra kell összpontosítanunk” – jegyezte meg hozzátéve, hogy ezért nem a hosszútávú célokra fókuszál, hanem mindig a következő mérkőzésre.

Fotó: Budai László
Fotó: Budai László

„Lehetetlen megmondani, hány meccset kell nyernünk ahhoz, hogy bajnokok legyünk. Mindig a maximumot kell nyújtanunk, és a végén kiderül, hogy ez mire volt elég. A magyar bajnokság nagyon nehéz lett, mindenki óvatosan játszik a Fradi ellen, tisztelnek minket, de fel is készülnek belőlünk, éppen ezért nekünk is készen kell állnunk. Ha nem koncentrálunk, akkor problémáink lesznek – ahogy a szünet utáni első két mérkőzésen történt” – fogalmazott Szergej Rebrov.

Azzal kapcsolatban, hogy meddig marad a Fradinál, elmondta, hogy az utóbbi időszakban kapott „izgalmas ajánlatokat”, de egyelőre nem tervezi elhagyni a zöld-fehéreket.

„Boldog vagyok a Ferencvárosnál.  Élvezem az itteni munkát, elégedett vagyok a játékosaimmal, és nagyon jó a kapcsolatom az elnök úrral is. Aztán majd meglátjuk, mit hoz a jövő”

- fogalmazott.

„Két és fél hét nagyon kevés a felkészülésre, főleg ilyen mennyiségű mérkőzésre. 12 meccset fogunk játszani a következő időszakban, és csak egy olyan hetünk lesz, amikor egy meccset játszunk. Ez nem könnyű, de ezért van bő keretünk és reménykedünk abban, hogy megvédhetjük a bajnoki címünket” – jegyezte meg az aktuális kihívások kapcsán. Hozzátette, vannak elképzelései, hogy kiket hozna még a csapathoz az átigazolási időszakban, ugyanakkor nem feltétlenül sztárokban gondolkozik, sokkal inkább csapatban.

A pénteken megjelenő hetilapunkban egy bővebb interjút olvashatnak a Fradi edzőjének BL tapasztalatairól, a csapat átigazolási politikájáról és a tervekről.

A magyar játékosok arányával kapcsolatban úgy vélekedett, hogy fejleszteni kellene magyar utánpótlásképzést. „Csodálkozom és nem értem, hogyan tékozolhattunk el – Magyarországhoz hasonlóan Ukrajnában is – fiatal korosztályokat. Úgy gondolom, hogy sok tehetséges magyar – és ukrán – labdarúgó van, akiket talán más módszerekkel kéne fejleszteni” – mondta, hozzátéve, hogy a magyar játékosok leigazolása azért sem könnyű, mert azok, akik befutottak a magyar válogatottban, elérhetetlenek, mivel már külföldön játszanak.

Fotó: Budai László
Fotó: Budai László

Az MTK-tól most igazolt Gera Dániellel, illetve Katona Mátéval kapcsolatban megjegyezte: „minden lehetőségük megvan, hogy bizonyítsanak”. Az amerikai Wingóról, akit a Moldétől igazoltak, azt mondta: „sok mérkőzését megnéztünk, mielőtt leigazoltuk, rendkívül gyors és egy nagyon ígéretes játékos, kiválóan bánik a labdával. Természetesen még kell fejlődnie bizonyos területeken, de ő is olyan játékos, aki itt akart játszani”.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!