Päivi Räsänen a Heteknek: hatalmas bátorítást és segítséget jelentett a budapesti megmozdulás!
"TUDJA, TÖBB SZÁZ MEGKERESÉST ÜZENETET, INTERJÚKÉRELMET KAPOK, DE SZEMÉLYESEN SZERETTEM VOLNA FELHÍVNI ÖNÖKET, ÉS MEGKÖSZÖNNI"
Päivi Räsänen a Heteknek: hatalmas bátorítást és segítséget jelentett a budapesti megmozdulás!

Fotó: Zoom/ADF International

2022. 03. 30.
Päivi Räsänen volt finn belügyminisztert ma, első fokon minden vádpont alól felmentették. A keresztény parlamenti képviselőt, akit homoszexuálisok diszkriminációjával és gyűlöletszítással vádoltak meg, megkérdeztük, hogyan érzi magát most, mit gondol, mit jelent a döntés a finn és más európai keresztények számára és a per fényében továbbra is bátran felvállalja-e majd hitelveit a nyilvánosság előtt és a közösségi médiában.

A elmúlt percekben hívta fel szerkesztőségünket Päivi Räsänen, aki hatalmas örömmel, megkönnyebbüléssel és hálával fogadta a mai felmentő ítéletet. Különös háláját fejezte ki Isten mellett a budapesti demonstrálók felé is, kiknek támogatása hihetetlen bátorítást jelentett számára a per nehéz hónapjai során.

"Szeretnék köszönetet mondani a budapesti demonstrációért, hatalmas bátorítást jelentett a számomra, és örömmel meséltem róla sokaknak Finnországban, milyen mély benyomást tett rám" - jelentette ki.

"Tudja, több száz megkeresést üzenetet, interjúkérelmet kapok, de személyesen szerettem volna felhívni önöket, és megköszönni"

- tette hozzá. Räsänen kijelentette, hogy bár most boldog, nem szabad elfelejteni, hogy a főügyész kijelentette,

valószínűleg nem áll meg itt az ügy, feljebb is fogják vinni.

A volt finn belügyminiszter szerint rendkívül fontos döntés született, ami megerősítette a szólásszabadság és vallásszabadság alapelveit.

"Remélem ez az ítélet bátorítóan hat majd a keresztényekre, hogy használják a jogaikat, és hirdessék, és beszéljenek a Bibliáról, az evangéliumról és Jézusról."

Arra a kérdésre, hogy a per miatt csendben marad-e, és visszafogottabb lesz-e a hitével kapcsolatban a nyilvánosság előtt és a közösségi médián, kijelentette,

mindig is nyíltan felvállalta hitét, parlamenti képviselőként is, és ez most sem lesz másként.

"Nézeteim és hitelveim sem változtak meg. Bármilyen bírósági döntések is szülessenek a jövőben, nem fogom visszavonni, amit mondtam, vagy megtagadni a hitemet.

Hiszem, hogy olyan időben élünk, amikor nagyon fontos, hogy bátorítsuk egymást arra, hogy nyíltan és bátran megszólaljunk.

Ez különösen fontos feladatunk keresztényekként, hogy beszéljünk az evangéliumról és a Bibliáról."

Räsänen szerint az erős nemzetközi támogatás segített abban, hogy felmentő ítélet szülessen, a bíróság ugyanakkor függetlenül hoz döntéseket.

"Hiszem, hogy a nemzetközi támogatás például Magyarországról, de más helyekről is, rengeteget segített, bátorította a finn keresztényeket... ugyanakkor el is lehetetlenítette a helyi szekuláris finn média számára, hogy agyonhallgassa az ügyemet"

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!