Összezúzott autók, sérültek – leomlott egy ház tetőszerkezete Budapest belvárosában
Összezúzott autók, sérültek – leomlott egy ház tetőszerkezete Budapest belvárosában

Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

2022. 06. 27.
Leomlott egy ház tetőszerkezete Budapest belvárosában, a hatodik kerületi Jókai utcában. Egy súlyos és három könnyű sérültet vittek kórházba, sok autó teljesen összelapult.

A mentők egy súlyos és három könnyű sérültet vittek kórházba, miután hétfő délelőtt leomlott a VI. kerületi Jókai utcában lévő egyik ház negyedik emeleti falrésze - hangzott el az M1 aktuális csatorna híradójában. Az MTI-fotókon jól látható, hogy a törmelék több autót maga alá temetett. 

A Telex információi szerint épp a tetőteret építették a házban, amikor megtörtént a baj. 

Az M1 helyszíni tudósítója azt mondta, hogy egy 50 méteres falrész omlott rá az ott parkoló autókra és az utcán lévő emberekre. Hozzátette, hogy a falrész magával sodort néhány díszítőelemet is a ház homlokzatáról.

A járókelők a helyszínen arról számoltak be az MTI-nek, hogy hatalmas robajjal omlott le a fal. Amikor kifutottak a környező üzletekből, szinte nem látszódott semmi a nagy portól, ami hosszú percekig "ködbe" borította az utcát.

Az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI-nek elmondta: 

a legsúlyosabb sérült egy fiatal nő, aki koponyasérülést, gerincsérülést, belső sérüléseket szenvedett.

Őt gyors ellátásban részesítették a mentők és azonnal baleseti osztályra szállították. Három további sérült zúzódások, sebek miatt szorul segítségre, őket is baleseti osztályra vitték - mondta a mentőszolgálat szóvivője. 

hetek
Fotó: MTI/Mihádák Zoltán
MTI/Mihádák Zoltán
MTI/Mihádák Zoltán

Kisdi Máté, a Főváros Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek elmondta: a VI. kerületi, az Aradi és a Jókai utca kereszteződésében található ötszintes épület tetejéről indult el az omlás, amely magával sodorta az alatta lévő erkélyek párkányzatát is, a törmelék a Jókai utcán parkoló gépkocsikra, illetve az úttestre zuhant.

A tűzoltók keresőkutyákkal vizsgálták át a megrongált autókat, de nem találtak bennük senkit, ahogy a megrongálódott lakásokban sem - tette hozzá a referens. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság azt közölte, hogy a társhatóságok közreműködésével a területet lezárták.

Csécsi Soma, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője az M1 aktuális csatornának nyilatkozva elmondta: a VI. kerületi rendőrkapitányság nyomozást indított foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.

(Hetek / Telex / MTI)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!