Orbán: akármit is csináljon Brüsszel, nem fogjuk beengedni az LMBTQ-aktivistákat a gyerekeink közé
A miniszterelnök szerint hasznos volt a vita, az álláspontok teljesen letisztultak
Orbán: akármit is csináljon Brüsszel, nem fogjuk beengedni az LMBTQ-aktivistákat a gyerekeink közé

Illusztráció( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2021. 07. 08.
Az Európai Parlament és az Európai Bizottság azt akarja, hogy az LMBTQ-aktivistákat beengedjük az iskolákba és az óvodákba - mondta a magyar miniszterelnök csütörtökön Belgrádban, újságíróknak nyilatkozva.

Orbán Viktor úgy értékelt: hasznos vita volt, az álláspontok teljesen letisztultak.

Minden világos és érthető: az Európai Parlament és az Európai Bizottság azt akarja, hogy az LMBTQ-aktivistákat és szervezeteket beengedjük az iskolákba és az óvodákba - mondta. Magyarország ezt nem akarja - szögezte le.

A vita arról szól, ki dönt arról, hogyan neveljük a gyermekeket. Az európai alapszerződések szerint ez nyilvánvalóan a magyarok, vagyis nemzeti hatáskörbe tartozó kérdés.

"Itt a brüsszeli bürokratáknak nincs semmi keresnivalója" - jelentette ki a miniszterelnök, hozzátéve:

"akármit is csinálnak, nem fogjuk beengedni az LMBTQ-aktivistákat a gyerekeink közé az óvodákba és az iskolákba".

Ahogy azt korábban megírtuk, össztűz alá került tegnap a gyermekvédelmi törvény az Európai Parlamentben. Ursula von der Leyen kijelentette, hogy az Európai Bizottság az uniós szerződések által biztosított hatáskörével élve, minden jogi eszközt be fog vetni, amennyiben a magyar vezetés nem módosítja az "LMBTQI-jogokat sértő" jogszabályt, Charles Michel szerint a magyar miniszterelnök "átgondolhatta, hogy egy Európához tartozunk-e", Hidvéghi Balázs pedig egyenesen kijelentette: őrület, ami zajlik, és semmilyen beavatkozást nem fogadunk el olyan kérdésekben, amelyekben sosem ruháztunk hatáskört az Európai Unióra.

(MTI/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!