Október közepétől csak védettségi igazolással lehet majd dolgozni Olaszországban
Ennek hiányában fizetés nélküli felfüggesztésre számíthatnak az emberek
Október közepétől csak védettségi igazolással lehet majd dolgozni Olaszországban

Illusztráció( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2021. 09. 17.
Olaszországban hamarosan kötelezővé teszik a Covid zöldkártya, más néven védettségi igazolás felmutatását a munkahelyeken, ellenkező esetben felfüggesztés és fizetésmegvonás jár majd. Ezzel a világ egyik legkeményebb intézkedése kerül majd bevezetésre a mediterrán országban. 

Európában ez az első példa arra, hogy hasonló kényszerintézkedéssel igyekeznek pozitívan hatni az oltakozási kedvre. A rendelkezés

október 15-én lép életbe. 

Az úgynevezett zöld igazolások felmutatása már a vasutak, mozik, éttermek, fitnesz-termek és uszodák látogatásához is szükséges, emellett az iskolai dolgozóknak is kötelezővé tették. Számos tanár fel is mondott emiatt.

A törvényt, mellyel minden munkahelyre és dolgozóra, illetve a magánvállalkozókra is kiterjesztik a kötelezettséget, csütörtökön jelentette be az olasz kormány. A döntés bejelentésekor Roberto Speranza egészségügyminiszter kiemelte, hogy az új intézkedés

„a biztonságot javítja, és az oltási kampányt erősíti”

majd. 

Azon cégek, ahol érvényes védettségi igazolás nélküli beosztottat találnak a hatóságok, 1500 eurós, azaz több mint 500 ezer forintos bírságra számíthatnak. 

Jelenleg az olasz lakosság közel 65 százaléka kapott két koronavírus elleni oltást, de a fertőzési számok egyre csak emelkednek a delta variáns miatt. A pandémia kezdete óta az országban 4,6 millió Covid-19 esetet és 130 ezer halálesetet regisztráltak az országban.

(BBC/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!