Ellenőrzött szabadság a védetteknek - Így nyitná újra a vendéglátóhelyeket az Iparkamara
A védettek számára nagyobb szabadságot biztosítanák, és applikációval ellenőriznék őket
Ellenőrzött szabadság a védetteknek - Így nyitná újra a vendéglátóhelyeket az Iparkamara

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2021. 04. 07.
A kamara azt kéri, a védettek mehessenek étterembe, hotelbe és hogy a védettség státuszának ellenőrzéséhez vezessenek be egy egy applikációt. A kormány az ő javaslatukra korlátozta az üzlethelyeken tartózkodók létszámát - tíz négyzetméterenként egy ember- és az üzletek nyitvatartásának újragondolását is az ő javaslataik szerint alkották meg.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) a sajtóközleményében azt írja, hogy a több mint egy éve tartó koronavírus-járvány alatt nagy figyelmet fordított a gazdasági nehézségek azonosítására, a vállalkozói észrevételek és javaslatok összegyűjtésére, és a jövőben is így tesz. A beazonosított területeket és lehetséges intézkedéseket folyamatosan megosztották és meg fogják osztani a szabályozásokért felelősökkel.

Az elmúlt hét vállalkozói jelzései alapján a következő lépésként azt javasolják, hogy

a már védettséggel rendelkező lakosság korlátozások nélkül, de ellenőrzötten élhesse életét és térjen vissza a reálgazdaságba.

Így a gazdaság azon szereplői, akik eddig kénytelen voltak működésüket felfüggeszteni – mint például a turizmus és a vendéglátás –, is megkapnák az esélyt az újraindulásra azzal,hogy a védettséget igazolni tudó polgárok igénybe vehetnék ezeket a szolgáltatásokat – fogalmaz az MKIK közleménye.

"A védettség státuszának ellenőrzéséhez egy applikáció bevezetését javasoljuk, amellyel bárhol és bármikor zökkenőmentesen ellenőrizni lehet az érintett személy koronavírussal szembeni védettségét"

- zárul a közlemény.

A kormány már többször is bevonta a korlátozások feloldásának ötletelésébe a MKIK-t, az ő javaslatukra korlátozták az üzlethelyeken tartozkódok létszámát - tíz négyzetméterenként egy ember- és az üzletek nyitvatartásának újragondolását is az ő javaslataik szerint alkotta meg a kormány.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!