Netanjahu: megváltoznak a játékszabályok, ezentúl nem tűrjük el a rakéták "szivárgását" sem
Az izraeli miniszterelnök szerint elérték kitűzött céljaikat, ezért nem volt szükség szárazföldi hadműveletre
Netanjahu: megváltoznak a játékszabályok, ezentúl nem tűrjük el a rakéták "szivárgását" sem

Forrás: Facebook/Benjamin Netanyahu

2021. 05. 21.
Izrael ezentúl nem fogja eltűrni rakéták kilövését a Gázai övezetből - jelentette ki Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök pénteken, miután hajnalban életben lépett az újabb tűzszünet. Az izraeli kormányfő kijelentette, hogy a 11 napos Falak őre nevű hadművelet után megváltoznak a játékszabályok, mert ezentúl Izrael nem fogja eltűrni, hogy rakétákkal lőjék civil lakosait.

Netanjahu szerint a hadjárat elérte célját, mert kemény csapást mért a Gázai övezetet uraló iszlamista Hamász szervezetre, és visszahozza a nyugalmat az elrettentés helyreállításával.

"Ma még nem mindent ismer a nagyközönség, sőt, a Hamász sem, de idővel nyilvánvalóvá válnak majd az eredmények"

- mondta az izraeli miniszterelnök a hadsereg tel-avivi főhadiszállásáról sugárzott beszédében, melyben köszönetet mondott az izraeli népnek a harcok során tanúsított "kitartásáért" is.

"Újszerű és merész tetteket hajtottunk végre, anélkül, hogy fölösleges kalandokba keveredtünk volna"

- fogalmazott, és hangsúlyozta, hogy nem volt szükség szárazföldi egységek behatolására, mert biztonságosabb eszközökkel jobb eredményeket lehetett elérni.

"Maximális veszteségeket okoztunk a Hamásznak, miközben minimalizáltuk az izraeli veszteségeket"

- mondta. Kifejtette, hogy a Hamászra "elképzelhetetlen" csapást mérve, Izrael teljesítette célkitűzését, mert elpusztította a Gázában kiépített alagút-hálózatot, amely szerinte "halálcsapdává" vált, valamint "hatalmas csapásokkal" sújtották a szervezetet mind a föld felett, mind a föld alatt.

"A 11 napos légicsapások megváltoztatták a játékszabályokat, megváltoztattuk az egyenletet, és a továbbiakban nem fogjuk eltűrni rakéták 'csöpögtetését' sem,  más erővel fogunk válaszolni minden, a Gázai övezet környékén, vagy Izraelben bárhol máshol élők elleni agresszióra"

- emelte ki Netanjahu.

"Nem az lesz, ami eddig volt. A Hamászban már tudják, mekkora rombolást okoztak maguknak" - tette hozzá.

A május 10-én kezdődött, 11 napos gázai konfliktus során a Hamasz és az Iszlám Dzsihád terrorszervezetek több mint 4300 rakétát lőttek ki Izraelre, ami a Falak őre hadművelet során többek között 120 kilométernyi terroralagutat pusztított el, számos katonai használatban levő épületet lebombázott, és 225 terroristával végzett. A támadásokban legalább 232 palesztin és 12 izraeli vesztette életét a hivatalos adatok szerint.

(MTI/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!