„Nem vagyok biológus” -  nem tudta meghatározni a „nő” fogalmat az amerikai legfelsőbb bírójelölt 
„Nem vagyok biológus” -  nem tudta meghatározni a „nő” fogalmat az amerikai legfelsőbb bírójelölt 

Forrás: Youtube/C-span

2022. 03. 23.
Nem tudta definiálni a „nő” fogalmát szenátusi meghallgatásán az amerikai legfelsőbb bírói posztra jelölt Ketanji Brown Jackson arra hivatkozva, hogy nem biológus, és nem is az ő hatáskörébe tartozik, hogy erre választ adjon.

Jackson Marsha Blackbourn republikánus szenátor kérdésére kitérő választ adott a Szenátus Igazságügyi Bizottsága előtti meghallgatásának második napján.

“Tudná definiálni a ’nő’ kifejezést?” – kérdezte a jelöltet Blackburn, mire az visszakérdezett, hogy jól értette-e a kérdést, majd nemleges választ adott.

„Nem tudom, ebben a kontextusban – nem vagyok biológus”

– felelte Jackson nevetve.

“Tehát ön úgy gondolja, hogy a ’nő’ kifejezés annyira homályos és ellentmondásos, hogy nem tudja meghatározni nekem?” – kérdezte újfent, nyomatékosan a szenátor. 

“Szenátor, bírói munkám során vitás kérdésekkel szoktam foglalkozni. Ha egy definícióval kapcsolatban vita áll fenn, az emberek érvelnek, én pedig a törvény alapján döntök” – igyekezett megmagyarázni válaszát a jelölt. 

“Az, hogy nem tud nekem egyenes választ adni egy ilyen fundamentális kérdésben, mint a ’nő’ mibenléte, aláhúzza a progresszív oktatás veszélyeit”

– mutatott rá Blackburn, majd az NCAA egyetemi úszóbajnokság transznemű bajnokának, Lia Thomasnak az esetét hozta fel, aki biológiai férfiként nyerhetett biológiai nők versenyében. 

„A múlt héten fiatal lányok egész generációja nézte végig, ahogy az adófizetők által finanszírozott intézményeink megengedték, hogy egy biológiai férfi versenyezzen és legyőzzen egy biológiai nőt az NCAA úszóbajnokságon” – mondta Blackburn, és azt kérdezte: „Ön szerint milyen üzenetet küld ez a lányoknak, akik a legmagasabb szintű versenyzésre és győzelemre vágynak a sportban?”

„Szenátor úr, nem tudom, milyen üzenetet küld ez” – válaszolta Jackson, hozzátéve, hogy nem tud válaszolni a helyzetből eredő jogi problémákkal kapcsolatos kérdésekre.

(Daily Wire/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!