„Ne félj, bújj el” - Micimackó tanítja a texasi iskolás gyerekeket, hogy mi a teendő lövöldözés esetén
„Ne félj, bújj el” - Micimackó tanítja a texasi iskolás gyerekeket, hogy mi a teendő lövöldözés esetén

Illusztráció.(Forrás: Twitter/Gavin Newsom)

2023. 05. 26.
Az uvaldei tragikus iskolai lövöldözés első évfordulója után az általános iskolás gyerekek olyan kiadványt kaptak, amelyben a Micimackó rajzfilm szereplői tanítják meg, mit kell tenni, ha lövöldözés történik.

A “Maradj biztonságban: fuss, rejtőzz, harcolj” című könyv a szülők előzetes megkérdezése nélkül lett kiosztva az iskolákban, amit némelyek kifogásoltak, hiszen nem tudtak felkészülni arra, hogy hogy fog ez hatni a gyerekeikre.

A kiadvány témája az egyik szülő elmondása szerint teljesen komoly, hiszen arról szól, hogy mit tegyenek a gyerekek, ha valaki lövöldözni kezd az iskolájukban, de a kicsik nem feltétlenül értették meg a könyv üzenetét, egyikük például azt gondolta, hogy arról szól, hogy védje meg magát a testvérétől játék közben.

A könyv azt tanítja a gyerekeknek, hogy ha biztonságban el tudnak menekülni, akkor fussanak, és segítsenek a barátaiknak is, majd várják meg, amíg megérkezik a rendőrség.

“Ha veszély közeleg, ne félj. BÚJJ EL, mint Micimackó, amíg a rendőrség megjön. (…) Kangához hasonlóan jobb, ha közösen harcolunk”.

Sok szülő hirtelen azzal szembesült, hogy nem tudja, mit válaszoljon a gyerekei rengeteg kérdésére, ami felmerült bennük, miután elolvasták a könyvet, hiszen igyekeztek elkerülni az egy évvel ezelőtt történt iskolai mészárlásról való beszélgetést a gyerekeikkel.

Mások azt kifogásolták, hogy az állam könyveket osztogat ahelyett, hogy fegyverkorlátozást vezetne be, hogy megvédje a gyerekeket az iskolai mészárlásoktól.

“Micimackó már fegyveres lövöldözőkről tanítja a texasi gyerekeket, mert a megválasztott tisztviselőknek nincs bátorsága arra, hogy biztonságban tartsa a gyerekeinket, és a józan észt vezesse be a fegyverbiztonságra vonatkozó törvényekbe” - reagált a gyerekkönyv tartalmára a Twitteren Gavin Newsom kaliforniai kormányzó.

Ahogy arról korábban írtunk, tavaly májusban Salvador Ramos 19 alsó tagozatos gyereket és két tanárt ölt meg egy iskolai lövöldözésen, mire a rendőrök megfékezték.

(Daily Mail / Independent / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!