Nagyböjt után visszatért biológiai neméhez Oroszország első transznemű politikusa
Nagyböjt után visszatért biológiai neméhez Oroszország első transznemű politikusa

telegram/alyoshina_julia/57

2024. 05. 17.
Roman Aljosin, aki korábban Julija Aljosina néven tevékenykedett az orosz közéletben, akkor került a figyelem középpontjába, amikor tavaly – az ország első transznemű politikusaként - egy szibériai régió kormányzójának jelöltette magát.

Most mindenkinek, aki előfizet a Hetek nyomtatott verziójára, online előfizetést is adunk, amivel már csütörtökönként olvasható a friss újság és a teljes archívum is elérhető! Részletek: a Hetekben és a https://www.hetek.hu/elofizetes oldalon.

Most pedig azzal hívta fel magára a figyelmet a férfi, hogy azt mondta, hogy az ortodox nagyböjt alatt, egy "lelki gyötrelemmel teli" időszakot követően arra a döntésre jutott, hogy visszatér a születéskori (biológiai) neméhez.

„Átnéztem az őseimről készült régi albumokat, imádkoztam értük, és ez segített (elfogadnom) a gondolatot, hogy férfi vagyok”

 - írta Aljosin a Telegram alkalmazáson, és hozzátette, hogy "Országom hazafia vagyok, ezért élek Oroszországban. Bocsánatot kérek minden orosz embertől!"

Aljoshin még tavaly júliusban a szibériai Altaj régió kormányzójelöltségéről egyébként lemondott arra hivatkozva, hogy az orosz törvények tiltják a jogi és műtéti nemváltoztatást. Ahogy arról beszámoltunk júliusban, egyhangú döntéssel elfogadta az orosz felsőház azt a törvényt, amely alapján megtiltják a nemváltó beavatkozásokat az országban.

(Reuters / Hetek)

.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!