Momentum: kapjon százezer forintot mindenki, aki beoltatja magát
Fekete-Győr András jelentette be a nagyívű momentumos oltástervet
Momentum: kapjon százezer forintot mindenki, aki beoltatja magát

Forrás: FB/MOME

2021. 01. 13.
Fekete-Győr András a Momentum pártelnöke szerint azzal lehetne a leginkább serkenteni az oltási hajlandóságot, ha a kormány minden polgárának 100 ezer forintot ajánlana fel, amennyiben beadatják a vakcinát. 

Ahhoz, hogy munkánkat folytatni tudjuk, az Ön támogatására is szükségünk van. Most futó akciónkban a nyomtatott és online hetilap előfizetés mellé ajándék Hetek maszkot adunk. Részletek és a teljes nyeremény lista itt: www.hetek.hu/elofizetes

A szerda reggel feltöltött poszt szerint a kormánynak hatalmas összeggel kellene ösztönöznie, hogy "fény gyúljon az alagút végén", azaz, hogy nőjön az oltási hajlandóság, és minél hamarabb elérje az oltottság a nyájimmunitáshoz szükséges szintet.

Fekete-Győr András érvelése szerint azért kell pénzzel motiválni az embereket az oltásra, mert így lehet mindenkit bevonni, így menthető meg és indítható újra a gazdaság. Az összeg Fekete-Győr szerint egyben támogatásként is szolgálna: mentőövet adna a járványhelyzet miatt anyagilag nehéz helyzetbe kerülő családok számára.

A Momentum elnöke szerint lenne is keret minderre , ugyanis számításaik szerint a kormány többet költ propagandára, mint amennyibe az egész javaslat kerülne.

Egy gyors kalkuláció alapján, ha a 9,5 milliós magyar lakosság 60 százaléka beoltatná magát és jutalmul 100 ezer forintot kapna akkor az 570 milliárd forintba kerülne. 

"Ne a kifogásokat keresse a kormány! Adjon mindenkinek százezer forintot, aki beoltatja magát. Mentsük meg egy csapásra tízezrek életét, segítsünk a nehéz helyzetbe került honfitársainkon, és indítsuk újra a gazdaságot!”

A közlemény elfelejti azt megemlíteni, hogy hiába ugrana meg az oltási hajlandóság, ha jelenleg egyelőre nincs elég vakcina az oltási folyamat felgyorsításához.

Az oltási rend szerint az egészségügyi dolgozók után, megfelelő vakcinaszám esetén 60 év felettiek, majd a rendvédelmi és közigazgatási szervek dolgozói, a 60 év alatti veszélyeztetettek, illetve a kritikus infrastruktúrában dolgozók következnek, és végül mindenki más, aki kéri, és nem áll fenn nála semmilyen kizáró ok.

„Honnan lenne erre pénz? A kormány többet költ a propagandájára, mint amennyi pénzre szükség lenne ahhoz, hogy mindenki, aki beoltja magát, 100 ezer forintot kapjon. De a kínai hitelből épített Budapest-Belgrád vasútvonal is többe kerül, mint amennyibe a teljes javaslat kerülne"

- kalkulál Fekete-Győr András.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!