Michael Brown: a Biblia álláspontját cenzúrázzák a közösségi oldalak
​​​​​​​Szűkül a mozgástér a keresztény társadalomkritika előtt
Michael Brown: a Biblia álláspontját cenzúrázzák a közösségi oldalak

Youtube/The Eric Metaxas Radio Show

2020. 06. 16.
Erősödő korlátozásokról, sőt időnként nyílt cenzúráról számolt be lapunknak az egyik legismertebb amerikai konzervatív keresztény influenszer, Michael Brown.

A közösségi médiában kiszámíthatatlan a szolgáltatók gyakorlata, ezért Brown szerint – akinek az AskDrBrown című online rádiós műsorát világszerte hallgatják –  a bibliai világnézet képviselőinek fel kell készülniük arra, hogy alternatív felületeket találjanak az üzenetük továbbításra.

„Gyakran kell küzdenünk a posztjainkat és a videóinkat érintő korlátozások miatt a Facebookon és a YouTube-on egyaránt. Szerencsére a Facebook esetében sikerült fordulatot generálnunk, és végül elértük, hogy jelenleg tisztességes bánásmódban részesülünk náluk. A YouTube-bal más a helyzet, ott nem értünk el eredményt, mert az ügyfélszolgálatuk semmilyen választ nem adott a megkereséseinkre.” – mondta a Heteknek Michael Brown, aki hozzátette:

„Mindezzel együtt tudjuk, hogy különböző oldalakról sokan nehezményezték a YouTube szolgáltatói gyakorlatát, és ennek következtében az elmúlt hónapokban némileg javult a helyzet. Összességében nem törölték eddig a videóinkat, de tudjuk, hogy amikor például az abortuszról beszélünk, akkor biztosak lehetünk benne, hogy azoknál az anyagoknál letiltják a bevételszerzési lehetőséget.”

A könyvei révén Magyarországon is ismert keresztény műsorvezető és szerző szerint vannak azonban, akik ennél is rosszabbul jártak: „Számos olyan barátom van viszont a Facebookon, akiknek a teljes oldalát lezárták, csupán amiatt, mert Biblia-idézeteket posztoltak a homoszexuális életmódról. A Google egyik alelnöke pedig közvetlenül fellépett velünk szemben, mikor olyan YouTube-videót hirdettünk, ami a Biblia és a homoszexualitás témájában készült. Ezért kétségtelenül érvényesül diszkrimináció, és bizonyos szintű cenzúra is, ami azt jelenti, hogy továbbra is küzdenünk kell, és fel kell hívni a figyelmet ezekre a jelenségekre. De arra is fel kell készülnünk, hogy alternatív megoldásokat találjunk az üzenetünk megosztására” – figyelmeztetett Michael Brown.

A közösségi felületeken tapasztalható cenzúrával szemben konzervatív politikusok Európában is fellépnek. A jelenleg legnépszerűbb holland politikus, Thierry Baudet a Heteknek elmondta, hogy szerinte kulcskérdés „az online cenzúra elleni küzdelem, a szabad internet jelentősége mindnyájunk számára.”

A koronavírus-járvány hatásairól Michael Brownnal készült interjúnk itt olvasható.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!