Melegesküvőt tartott a mesterséges intelligencia atyja
A ChatGPT vezérigazgatója, Sam Altman Hawaii szigetén "ment férjhez" 
Melegesküvőt tartott a mesterséges intelligencia atyja

Forrás: YouTube/Times of India

2024. 01. 18.
Bár nem titkolta, de nem verte nagydobra eddig a 38 éves techguru, hogy homoszexuális kapcsolatban él. Most Hawaii szigetén – ahol szabadon engedélyezett a melegházasság – esküvőt tartott élettársával, Oliver Mulherintnel.

Mint az a New York magazin portrécikkéből kiderül, nem ez az első kapcsolata Altmannak, de mint az eseményről megjelent közleményben szerepel, a mostani, szűk körű szertartást „hosszú évek kapcsolata” előzte meg. Oliver Mulherin szakmabeli, mesterséges intelligenciával foglalkozó szoftver-mérnök és korábban a Facebook anyacégénél, a Metánál is dolgozott.

Mint a mandiner.hu beszámolt róla, Altman az NBC Newsnak küldött sms-ben megerősítette a nász hírét, miután az esküvői fotók bekerültek a közösségi médiába. A pár a hírek szerint hamarosan gyermeket is szeretnének, természetesen külső segítséggel.

Altman és párja első közös nyilvános szereplésére tavaly júniusában került sor, a Fehér Házban, Joe Biden elnök oldalán. Az elmúlt évben Altmann a világ számos állam- és kormányfőjével találkozott.

A ChatGPT mögött álló mesterséges intelligenciával foglalkozó Open AI társalapítójaként ismertté vált üzletembert – akit sokan esélyesnek tartanak arra, hogy a világ első „billiomosa”, vagyis ezer milliárd dolláros vagyonnal rendelkező személye legyen – a TIME magazin 2023-ban az év vezérigazgatójának, a Jerusalem Post pedig a világ legbefolyásosabb zsidó személyiségének választotta.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!