Megfélemlítés és zaklatás – komoly vádakkal illették a sztárműsorvezetőt 
Ellen DeGeneres bocsánatot kért stábjától, és lehet hogy műsorát is feladja
Megfélemlítés és zaklatás – komoly vádakkal illették a sztárműsorvezetőt 

Forrás: Shutterstock/Puzzlepix

2020. 08. 04.
Megszűnhet a népszerű leszbikus sztárműsorvezető nevével fémjelzett Ellen DeGeneres Show, miután a Warner Bros által indított belső vizsgálat beigazolta a mérgező munkahelyi környezettel kapcsolatos vádak egy részét. 

A műsor kiugrott alkalmazottjai súlyos vádakat fogalmaztak meg a munkahellyel kapcsolatban: a Buzzfeed News oldalán panaszt tettek többek között a rasszizmussal, megfélemlítéssel, szexuális bántalmazással és mérgező légkörrel kapcsolatban, bizonygatva, hogy Ellen DeGeneres nem az a kedves személy, ahogyan igyekszik beállítani magát. 

Volt munkatársak tucatjai világítottak rá a megfélemlítések és zaklatások sorára, ami a műsor színfalai mögött zajlott. 
Mindez arra késztette a 2003 óta futó ’The Ellen DeGeneres Show’ gyártóját, a Warner Bros Médiát, hogy belső vizsgálatot indítson az ügyben. Nem minden vádpont igazolódott be, de a vizsgálat eredménye szerint napi szinten érték a munkatársakat kellemetlen epizódok. 

DeGeneres a múlt héten érzelmes emailben kért bocsánatot kollégáitól:

„A show első napján az első megbeszélésünkön mindenkinek azt ígértem, hogy a ’The Ellen DeGeneres Show’ a boldogság szigete lesz – senki, soha nem fogja felemelni a hangját, és mindenkit tisztelettel kezelünk majd. Nyilvánvaló, hogy valami megváltozott, és csalódottan értesültem róla, hogy nem ez a helyzet. Ezért bocsánatot kérek.”

Többen azonban szkeptikusan nyilatkoztak a levéllel kapcsolatban, melyről úgy vélik, mindez csak PR-fogás a műsorvezető részéről, aki így próbálja menteni az imidzsét. A Warner Bros. leányvállalataként működő Telepictureshöz közelálló forrás azonban elárulta, hogy DeGeneres azon gondolkodik, hogy inkább otthagyja a show-t.

„Úgy érzi, nem tudja tovább csinálni, és az egyetlen módja annak, hogy megmentse a saját személyes brandjét, ha véget vetnek a műsornak."

(Variety/Independent/Daily Wire)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!