hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Hova vezet a hollywoodi botránysorozat?
A bűnös város

2017. 11. 16.
Ahogy telnek a hetek a Weinstein-ügy kirobbanása óta, egyre durvább és ocsmányabb csontvázak dőlnek ki az álomgyár szekrényéből. Sokan bizakodóak, remélve, hogy végleg véget ér a „perverz férfiak rémuralma”, ám a történelem óva int minket minden­nemű naivitástól.

Hollywood mindig is a bűn szinonimája volt, egy paradicsomi hely, ahol a ragyogás jelen van, az erkölcs viszont nincs” – foglalta össze egyetlen mondatban Kenneth Anger az elmúlt időszakban kirobbant skandalumsorozat hátterét a The Hollywood Reporternek adott interjújában. A kilencvenéves okkultista szerző a filmipar legidősebb bulvársajtósa, aki a hatvanas években olyannyira sokkolta a közvéleményt Hollywood Babylon című, először 1959-ben megjelenő botránykönyvével, hogy azt 10 nappal az 1965-ös, második kiadása után be is tiltották. Végül egy évtizeddel később publikálták a művet, amelyben a filmrendezőként és színészként is tevékenykedő under­ground művész kendőzetlenül és rend­kívül naturalisztikusan veszi sorra a filmgyár történetének legsokkolóbb fejezeteit.

A nyíltan sátánista szerző szerint Hollywood már az ősidők óta mesteri módon gyártja a botrányokat, ezért egyáltalán nincsen meglepve a Wein­stein-ügy óta gombamód szaporodó lelepleződéseken. Merthogy a darabokra szedését világhírű filmproducert követően más nagyágyúk is reflektorfénybe kerültek. Kevin Spacey Oscar-díjas amerikai színészt egy sor munkatársa vádolta meg azzal, hogy szexuálisan zaklatta őket. A legelső vádat Anthony Rapp fogalmazta meg, akit a gyanú szerint még 14 éves korában molesztált a rendező. A közvéleményt külön sokkolta Spacey reakciója a vádakra, amelyben azzal próbált meg védekezni, hogy részeg volt, és egyébként is, mostantól homo­szexuálisként éli az életét. Előkerültek Dustin Hoffman perverz ügyei is, aki még a nyolcvanas években inzultált egy tinédzser gyakornoklányt Az ügynök halála című film forgatásán. Az elmúlt hetekben cikkeztek Charlie Sheenről is, aki egy 13 éves fiút vett rá, hogy feküdjön le vele, míg Steven Seagal állítólag mutogatta a meghallgatáson nemi szervét, Louis C. K. akaratuk ellenére végzett önkielégítést nők előtt, Jeremy Pivent pedig öten vádolják azzal, hogy sarokba szorította és fogdosta őket. S a sort, ha nem is a végtelenségig, de hosszasan lehetne folytatni. S bármennyire sokkolja is a közönséget a szinte minden napra jutó újabb dermesztő beszámoló, sajnos a valós probléma ezeknél jóval elemibb és súlyosabb.

Pedofilhálózat

Sok újságíró, közszereplő és véleményformáló igyekszik felhívni a figyelmet arra, hogy a zaklatási ügyekkel kapcsolatban rendszerszintű a „válság” a szórakoztatóiparban. Az egyik leginkább vérlázító és ki nem beszélt téma a hollywoodi pedofilkörök tevékenysége. Az úttörő a kiskorúakkal kereskedő filmesek körének leleplezésében Corey Feldman volt, akit viszont sem a sajtó, sem a közvélemény nem vett igazán komolyan furcsa öltözködése és bizarr énekes fellépései miatt. Feldman állítása szerint a legjobb barátját, Corey Haimot 11 éves korától kezdve rendszeresen megerőszakolta egy producer. Úgy fogalmazott, a tettesek ide-oda passzolgatták kiskorú áldozataikat. A titkos pedofil körről szóló vádakat azóta megerősítette Elijah Wood és Sean Astin is, akik főszerepet játszottak A Gyűrűk Ura-trilógiában.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!