Megdöbbentő adat: a vallásos britek majdnem 70 százaléka támogatná az eutanázia legalizálását
Megdöbbentő adat: a vallásos britek majdnem 70 százaléka támogatná az eutanázia legalizálását

illusztráció(Shutterstock/Art_Photo)

2023. 09. 29.
Éve óta zajlik a kampány Nagy-Britanniában az eutanázia engedélyezéséért.

Egy idén nyári felmérés szerint a zsidó, buddhista, muszlim és keresztény britek 68 százaléka legalizáltatná az eutanáziát.

A kezdeményezés egyik régi fő támogatója a volt canterburyi érsek, George Carey, aki szerint nem meglepő, hogy egyre több keresztény áll ki az orvosok által asszisztált halál mellett, és azzal érvelt, hogy

“az evangéliumok egyik fő üzenete az embertársaink iránti szeretet. Mindent megtenni annak érdekében, hogy enyhítsük a szükségtelen szenvedést és békét hozzunk - ez egy mélyen keresztény tett”.

Egy keresztény szervezet vezetője azonban szkeptikusan reagált a felmérésre, az eutanázia törvénybe iktatásának lehetőségéről pedig az az álláspontja, hogy nagyon kevés olyan eset van, amikor nem lehet a halálos betegek szenvedését enyhíteni megfelelő palliatív ellátással.

A kontrollált körülmények között végrehajtott asszisztált öngyilkosság támogatói azzal igyekeznek meggyőzni a brit közvéleményt, hogy az elviselhetetlen fájdalmat, ennek a betegekre, illetve a családtagjaikra gyakorolt hatásait, illetve a választás szabadságát hangsúlyozzák, hogy az emberek kontrollt gyakorolhassanak az életük és haláluk felett.

(Premier Christian News / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!