Márki-Zay Péter a BBC műsorában: engedélyezzük az azonos neműek házasságát
Az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje a csatorna Hard Talk című műsorának adott interjút
Márki-Zay Péter a BBC műsorában: engedélyezzük az azonos neműek házasságát

Forrás: BBC

2021. 11. 24.
Márki-Zay Péter, az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje a BBC Hard Talk című műsorában többek között arról beszélt, hogy mindenképpen támogatja az azonos neműek házasságát, ami nincs ellentétben a hitével, hiszen szerinte az polgári házasság, ami pedig egy polgári jogi aktus. 

Az írás megmarad elnevezésű ünnepi előfizetői akciónkban a nyomtatott és online hetilap előfizetéssel a több mint száz nyeremény mellett EGY VADONATÚJ AUTÓT lehet nyerni. Részletek és a teljes nyereménylista itt: www.hetek.hu/elofizetes 

A politikus egyebek mellett arról is beszélt, hogy magát föderalistának tartja, szorosabb európai uniós összefogást szeretne, "beleértve egy európai FBI létrehozását is". Megismételte azon ellenzéki ígéreteit is, hogy bevezetnék Magyarországon az eurót, és csatlakozna az Európai Ügyészséghez is. 

 A műsorban Márki-Zay Péter többször is kijelentette, hogy első intézkedései között azonnal eltörölné a magyar gyermekvédelmi törvényt.

A műsorvezető rákérdezett Gyurcsány Ferenc ominózus kijelentésére is, amelyben azt sejtette, mintha az ellenzéki pártokat nem kötné az országgyűlési választáson az előválasztási eredmény és bárkit megválaszthatnának kormányfőnek egy esetleges győzelem esetén. Márki-Zay szerint ez a kijelentés nem vehető komolyan, mert politikai öngyilkosság lenne, ha a pártok másképp döntenének egy ilyen nagyarányú előválasztási győzelmet követően. 

A műsorban Márki-Zay hangsúlyozta, arra bátorítja jó szívvel a zsidó származású választókat is, hogy a párt korábbi kijelentései ellenére szavazzanak a jobbikos jelöltekre. 

(BBC, Mandiner, Index)

Előfizetői nyereményakció

 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!