hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Tarlós István: ugráltam örömömben, mikor Gerő Ernőt leváltották
A volt főpolgármester 1956-ról, 2006-ról és a Márki-Zay jelenségről
Tarlós István: ugráltam örömömben, mikor Gerő Ernőt leváltották

Fotó: Dósa Gyõzõ

2021. 10. 21.
Budapest volt főpolgármesterét a két évvel ezelőtti kudarccal végződő önkormányzati választás óta eltelt két évéről és az 1956-os és 2006-os események évfordulója kapcsán kérdeztük. Szóba került a választási kampány és az ellenzéki összefogás nagy reménysége, Márki-Zay Péter is.

2019-ben alulmaradt Karácsony Gergellyel szemben az önkormányzati választáson. Azóta miniszterelnöki megbízottként dolgozik. Nem hiányzik önnek az élvonalbeli politika?

– Dehogynem, nem is fogom ezt igazán megszokni, túlságosan hozzászoktam ahhoz, hogy – ha csak ezt a részét nézzük – főpolgármesterként legalább harmincezres humán infrastruktúrát működtettem. Ráadásul talán ez a leglegitimebb politikai pozíció az országban a miniszterelnökség mellett, hiszen itt közvetlenül választottak meg. Ez nagyfokú önbizalmat, belső tartást ad, amire szükség is van a mindennapi küzdelmek során.

Visszatérne a frontvonalba? Vagy ezt már teljesen lezárta az életében?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!