Tarlós: egy fiatal hölgyet látok legalkalmasabbnak Budapest vezetésére
A volt főpolgármester a Hit Rádiónak adott interjút
Tarlós: egy fiatal hölgyet látok legalkalmasabbnak Budapest vezetésére

Forrás: ATV

2020. 10. 14.
Tarlós István Budapest volt főpolgármestere többek között saját pályájának tanulságairól, Karácsony Gergelyről, az ideológiai kormányzásról, a szivárványzászlókról és a botránykeltő mesekönyvről is beszélt a Hit Rádió Gyújtópont című műsorában.

A kérdésre, hogy érzi magát majdnem pontosan egy évvel a vesztett önkormányzati választások után Tarlós kijelentette, lelkileg nem volt könnyű, de egy politikusnak az ütéseket el kell tudni viselni. Hozzátette, aki nem ütésálló, az ne is álmodjon arról, hogy a politikában jelentősebb sikereket fog elérni.

"Így utólag jó lett volna megspórolni ezt az utolsó választást... Sikerült ráönteni a fekete kávét a fehér tornacipőre"

- jelentette ki a volt főpolgármester, hozzátéve, a bukásért csakis önmagát okolja, ő engedte ki a kampányt a kezéből, amit már nagyon bán. "Le kellett volna ülni vitatkozni".

Ugyanakkor nem hajlandó csatlakozni a Karácsony Gergelyt elítélők kórusához, hiszen

"Egy év alatt még nem derül ki, hogy milyen főpolgármester valaki, ehhez időt kell neki adni. Most járvány is van. Egyébként is egy ciklus öt évből áll"

- szögezte le Tarlós, világossá téve, a mérkőzés első 25 perce után nem lehet megmondani, mi lesz a végeredmény, ezért tartózkodik is attól, hogy túl karcos véleményt fogalmazzon meg.

Tarlós István volt főpolgármester vezetői tevékenységével jóval többen elégedettek, mint baloldali utódjáéval, Karácsony Gergelyével - derül ki a Nézőpont Intézet 800 ember megkérdezésével legfrissebb közvélemény-kutatásából. Az intézet közleménye szerint arra a kérdésre, hogy "ki vezette eddig jobban Budapestet", Tarlóst a fővárosiak 46 százaléka, a regnáló főpolgármestert csak 26 százaléka választotta.

Saját, 30 éves pályafutását is igyekszik egyben nézni: megnyert hat polgármester választást, ebből két főpolgármester választást, és sikeres ciklusok állnak mögötte, amiért Istennek ad hálát.

"Megköszönöm a gondviselésnek ezt a 30 évet és ki vagyok békülve magammal."

A tevékenységét és eredményeit támadókkal kapcsolatban megjegyezte, tisztában van vele, hogy nem róla szól a dolog, hanem a választási kampányról, azonban mindenkinek ajánlja, aki "nem abszolút elfoglalt, vagy nem izgulja túl magát a választások miatt" hogy nézze csak meg nyugodtan a leltárt, mi mindent valósítottak meg a 10 éves főpolgármestersége alatt.

Négy év múlva pedig mindazt össze lehet majd hasonlítani azzal, amit Karácsony ér el az ő ciklusa alatt.

"Egy évtized alatt elvégeztük, amit ők addig két évtizeden keresztül nem tettek meg."

Tarlós szerint a kormány és a főváros viszonya mindig is hullámzó volt, neki is keményen meg kellett küzdenie a pénzekért. Érdekes azonban Budapest dominanciája Magyarországon, ami nem hasonlítható semmilyen más Európai ország fővárosához, jelentette ki.

Arra a kérdésre, hogy megjelentek-e annyira a konzervatív értékek polgármestersége alatt politikájában, mint ahogy ma Karácsony alatt a liberális és zöld ideológia, a volt főpolgármester világossá tette, döntéseit nem ideológiai alapon hozta, adott díszpolgári címet nem konzervatív keresztény személyeknek is, az intézmények éléről pedig nem távolította el a liberális vezetést. Kommunikációjában pedig bár sarkos volt, soha nem gyalázkodott, amire most számos példát lát Hadházy, Torday, Jakab és más ellenzéki politikusok részéről.

A szívárványos propaganda és a Meseország mindenkié kapcsán kialakult botránnyal kapcsolatban nem bocsátkozott részletekbe, de azért leszögezte: 

"Elég, ha annyit mondok, a biológia elsőbbségéhez ragaszkodom és a hagyományos családmodellhez, illetve ahhoz az elvhez, hogy a férfi természetes társa a nő és a nő természetes társa a férfi."

Tarlós emellett kijelentette, nem kell senkit sem bántani amiért úgy érez, ahogy, azt mindenesetre ő is visszautasítja, hogy a szülők akarata ellenére, vagy beleegyezése nélkül, a többség véleményével és érzéseivel nem egyező propagandát folytassanak az óvodákban.

Végül arra a kérdésre, hogy a jobboldalon lát-e olyan feltörekvő, tehetséges fiatalokat, akik a jövőben Budapest élén is megállnák a helyüket, kijelentette, két három ilyen embert lát, de ha a megválasztást tekinti elsődlegesnek:

"Egy fiatal hölgyet tartok erre legalkalmasabbnak."

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!