hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Van egy-két titkos ellenfelem a kormány környékén
Tarlós István a Heteknek

2017. 10. 05.
Szíve szerint nem indulna többször a főpolgármesteri tisztségért Tarlós István, aki négy év megszakítással 1990 óta tölt be városvezetői tisztséget előbb Óbudán, majd a főváros élén. Tarlóst az Orbán Viktorhoz, illetve Demszky Gáborhoz fűződő kapcsolatáról is kérdeztük, és az interjú során váratlanul az is kiderült, hogy legalább két személyt, Lázár Jánost és Lányi Andrást tiszteli azok közül, akikkel az elmúlt években össze­csapott.

– Kétszer nyert már választást a jobboldal által támogatott főpolgármester-jelöltként egy alapvetően baloldaliként elkönyvelt városban. Minek tulajdonítja ezt?

– Óbudán 1990 és 2006 között hozzászoktam, hogy rendszeresen megválasztottak, de nyilván más kerületi polgármesternek lenni, mint főpolgármesternek. 1990-ben SZDSZ-Fidesz közös polgármesterjelöltként nyertem a III. kerületben. Én vagyok Budapest és a megyei jogú városok vezetői közül, aki már 1990-ben is polgármester volt, és ma is az – igaz, 2006 és 2010 között négy éven át nem voltam polgármester, hanem a fővárosi ellenzéket vezettem.

A főpolgármesteri tisztség nagyon erős legitimációjú tisztség, talán csak a miniszterelnöki pozíció rendelkezik erősebb legitimációval ma Magyarországon. Nem tagadom tehát, hogy nagy érzés másodszor megválasztott főpolgármesternek lenni.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!