Marihuánát adnának az oltás mellé Washingtonban
Céljuk az oltás népszerűsítése mellett újabb kannabisz-reformok elérése
Marihuánát adnának az oltás mellé Washingtonban

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2021. 01. 18.
A DC Marijuana Justice aktivistái azt tervezik, hogy "jointot a szuriért" kampányuk keretében marijuána-csomagot adnának mindenkinek Washington D.C.-ben, aki beadatja magának a Covid-19 elleni vakcinát. Céljuk, az hogy helyi és nemzeti szintű politikai reformot sürgessenek a kannabiszhasználattal kapcsolatban, illetve népszerűsítsék a koronavírus elleni oltást.

Úgy tűnik az oltásra kedv fokozására irányuló abszurd ötletek nem állnak meg a Momentum által nemrégiben javasolt 100 ezer forintos kifizetések ötleténél, az amerikai szövetségi fővárosban ugyanis úgy vélik, a legjobb eszköz az oltás támogatására és ügyük népszerűsítésére az ingyenes marihuána csomagok kiszórása.

Amint az egészségügyi tisztviselők elkezdik a vakcinák tömeges kiosztását, házi kannabisztermesztők az oltóközpontok előtt nekiállnak a kis csomagocskák kiosztásához. 

“Igyekszünk módot találni a járvány végének biztonságos megünneplésére, és tudjuk, hogy semmi nem hozza annyira össze az embereket, mint a kannabisz...

Amint elég felnőttet oltanak be a koronavírus vakcinával, itt lesz az ünneplés ideje - nem csak a járvány vége miatt, hanem a kannabisz-tilalom eltörlése kezdetének is az Egyesült Államokban"

- jelentette ki a projektet kezdeményező DCMJ szervezet társalapítója, Nikolas Schiller.

Adam Eidinger, a szervezet egy másik alapítója szerint a marihuána-osztással élénkíthetik az oltóközpontok forgalmát a fővárosban.

A "szuriért jointot" projektet lehetőségnek tartja arra is, hogy a marihuána orvosi értékéről, és ezzel együtt az oltóanyag orvosi értékéről is felvilágosítsák a szkeptikusokat.

“Ha hiszel az orvosi kannabisz mögötti tudományban, akkor a vakcina hatékonyságáról szóló tudományban is hinned kell"

- szögezte le Eidinger.

(Forbes/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!