Lesújtó vélemény: az amerikaiak kétharmada más elnökjelöltet akarna Biden helyett
A fizikai állapota és gazdasági intézkedései miatt aggódnak legtöbben
Lesújtó vélemény: az amerikaiak kétharmada más elnökjelöltet akarna Biden helyett

Illusztráció(Shutterstock/Ron Adar)

2023. 09. 08.
A CNN országos közvélemény-kutatása szerint Biden elfogadottsága csak 39 százalékos, ami közel azonos a tavaly nyári 38 százalékkal.

A friss közvélemény-kutatás szerint az amerikai elnök tevékenysége a választók 58 százaléka szerint csak tovább rontotta az Egyesült Államok gazdasági helyzetét.

Összességében csak a válaszadók 35 százalékának van pozitív véleménye Bidenről, miközben több mint a 70 százalékuk úgy véli, hogy a politikus nem tudja hatékonyan végezni a munkáját.

Trumpról hasonlóan lesújtó a megkérdezettek véleménye: csak 35 százalékuk fogalmazott meg kedvező véleményt a volt elnökről.

A 2024-es elnökválasztással kapcsolatban az amerikai választók kétharmada gondolja úgy, hogy a demokratáknak Biden helyett mást kellene jelölniük elnöknek.

A Demokrata Párt jelöltjével kapcsolatos aggályok közül 49 százalék Biden életkorát jelölte meg, 73 százalék pedig aggasztónak találta az elnök fizikai és mentális kompetenciáját.

A megkérdezettek 76 százaléka nem biztos abban, hogy Biden képes lenne-e kitölteni egy újabb négyéves elnöki ciklust.

A CNN országos közvélemény-kutatása rákérdezett az elnök érintettségére fia, Hunter Biden külföldi üzleti ügyeiben. 61 százalék szerint a jelenlegi elnök még alelnöki időszakában érintett volt a fia kínai és ukrajnai üzleti kapcsolatait illetően.

A fiával kapcsolatos bűnügyi nyomozást és eljárást illetően ugyanakkor a megkérdezettek 44 százaléka azt mondja, hogy Joe Biden már elnökként helyesen cselekedett.

(MTI / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!